Dansk Maskinhandlerforening: Jens-Aage Jensen videregiver formandsstafetten

Når Jens-Aage Jensen den 24. november 2023 træder op på talerstolen ved Dansk Maskinhandlerforenings generalforsamling for at aflægge sin årsberetning, bliver det hans sidste. Herefter træder han tilbage som formand efter 19 år på posten.

- Jeg fylder 65 år den 10. november og har altid haft som målsætning, at jeg ville trappe ned, når jeg nåede denne milepæl. Nu er tidspunktet kommet, og det er derfor tid til et generationsskifte på formandsposten. Men det betyder ikke, at jeg forlader bestyrelsen, da jeg stadig er valgt for Region Midt i den kommende periode. Her vil jeg bidrage til en god overgang for den nye formand og dele min viden og erfaring i forhold til forskellige opgaver, udtaler Jens-Aage Jensen.

- Det har været en fantastisk rejse, og jeg har glædet mig hver gang, jeg har repræsenteret foreningen. Jeg nyder det stadig, og det er derfor det perfekte tidspunkt at trække mig en smule tilbage, så jeg altid vil mindes denne periode i mit liv med glæde, afslutter Jens-Aage Jensen.

Jens-Aage Jensen solgte i 2019 sin forretning, Powtec, til WekoAgro Machinery, hvor han i øjeblikket arbejder som ekstern salgskonsulent.

Betydelig indflydelse

- Vi kender Jens-Aage som en formand, der er dybt engageret i alt, hvad han tager fat på. Dansk Maskinhandlerforening har nydt godt af hans indsats i 25 år, hvor han har været en del af DM's bestyrelse - heraf 19 år som formand, siger direktør i Dansk Maskinhandlerforening, Klaus Nissen, og fortsætter:

- Jens-Aages betydning for foreningen er betydelig. Han har især fokuseret på rekruttering til branchen. Noget, der altid har ligget ham nært, er konkurrencen »Danmarks Bedste Lærling« inden for landbrugsmaskinmekaniker samt deltagelse med danske lærlinge ved EuroSkills og WorldSkills. Disse initiativer fremhæver branchens uddannelser. Jens-Aage har også engageret sig dybt i blandt andet overenskomstforhandlinger og arbejdet i den europæiske organisation, Climmar.

- Han har medvirket til at skifte foreningens primære fokus fra at være en arbejdsgiverforening til også at være en synlig brancheforening med politisk indflydelse. Han har altid været klar til at besøge et ungt talent, der skulle modtage DM’s Jubilæumslegat, eller en medlemsvirksomhed, der fejrede et jubilæum eller en rund fødselsdag. Hans synlighed har betydet meget for foreningen, og hans bidrag er uvurderligt, afslutter Klaus Nissen.

Efter indstilling fra en enig bestyrelse bliver Troels Jensen fra Stenderup A/S ny formand for Dansk Maskinhandlerforening efter den ordinære generalforsamling den 24. november 2023.

Læs også