Danske GreenTec lancerer nye armklippere

GreenTec A/S viser to nyheder, Basic Front 530 og 630, som drives af traktorernes hydraulik.

Moderne traktorer og læssemaskiner bliver større og større i omfang og udstyres med kraftige hydrauliksystemer, beregnet til eksterne behov. Dette kan med fordel anvendes til hydraulisk drevne armklippere, især til hæk- og hegnsklipning, men også i nogle tilfælde til græsklipning.

Med Scorpion Basic Front-serie har GreenTec udviklet en komplet serie af armklippere, som netop anvender traktorens eller læssemaskinens hydraulikanlæg som den eneste energikilde.

- Allerede i 2019 blev de første modeller i Basic Front-serien, Scorpion 330 og 430, præsenteret. De suppleres nu af to større modeller, Scorpion 530 og 630. Det særlige ved basismodellerne er, at de drives af traktorens hydraulik og derfor ikke kræver en separat hydraulikpumpe. Det betyder, at Scorpion 530 med en rækkevidde på 5,3 meter og Scorpion 630 med en rækkevidde på 6,3 meter repræsenterer et mere omkostningseffektivt alternativ sammenlignet med modellerne, som kræver egen olieforsyning, fortæller salgs- og marketingchef samt medejer Kim Brodersen fra GreenTec i Kolding.

Scorpion 530 og 630 Basic Front, som vises på denne uges Agritechnica for første gang, leveres i to varianter, enten med et oliebehov på 80 eller 115 l/min ved 230 bar. Til hæk- og hegnsklipning med enten grensav, fingerklipper eller hæksnitter er 80 l/min fuldt tilstrækkeligt. Til græsklipning derimod er behovet 115 l/min ved 230 bar som kontinuerlig oliemængde.

- Hele Basic Front-serien er baseret på den eksisterende Scorpion-serie med en 155 graders hybridarm. Vi tilbyder fleksible løsninger til montering på køretøjet, enten i traktorens frontlift eller med specialophæng til læssemaskiner, slutter Kim Brodersen.

Læs mere om Agritechnica 2023

Drag fordel af internationale eksperters specialviden og klæd dig på til fremtidens landbrug, når Effektivt Landbrug stiller skarpt på Agritechnica 2023.

Læs mere her

Læs også