Schäffer teleskoplæssere med intelligent læsseteknologi

Schäffer lancerer den næste generation af sine teleskoplæssere, 8620 T-3 og 9640 T-3, på Agritechnica. Den nye Comfort kabine plus tilbyder nu betydeligt øget kørekomfort og en række nye features, der gør arbejdet lettere.

- Vores nye Schäffer el-teleskoplæsser i kompaktserien, model 23-eT, lever fuldstændigt op til nul-emissionskravene. Det er en ren el-læsser med vedligeholdelsesfrie bremser, hvor driftstiden er otte timer. Opladerstikket er placeret på siden af læsseren, og det er det samme stik, som bruges til el-biler, siger maskinhandler Allan Helms, Helms TMT-Centret. Foto: Per Jørgensen

Schäffers nye teleskoplæssere leveres med helt ny intelligent læsseteknologi, der automatisk udfører den samme læsseopgave ved blot et tryk på joysticket. Derudover har de nye teleskoplæssere en række assistentsystemer, som forbedrer arbejdseffektiviteten yderligere, samtidig med at sikkerheden er øget gennem overvågede belastningsprocesser på teleskoparmen.

- Kabinen på de nye teleskoplæssere er redesignet med et optimeret udsyn hele vejen rundt og er otte procent større. I hjertet af den nye kabine er en 10-tommers touchskærm, som gør frontlæsserbetjening mere brugervenlig. Forskellige funktioner kan intuitivt indstilles og overvåges ved hjælp af skærmen, forklarer maskinhandler Allan Helms, Helms TMT-Centret A/S, og fortsætter:

- Et ekstra soft-touch-kontrolpanel med store knapper sikrer hurtig adgang til de mest anvendte funktioner, og ratstammens højde og hældning kan justeres med en fodpedal, siger han.

Begge nye teleskoplæssere har betydeligt forbedret hydraulisk system. Specifikationerne er ikke blevet ændret i forhold til de foregående modeller. Begge modeller 8620 T-3 og 9640 T-3 har en løftekapacitet på 4,2 ton og en maksimal løftehøjde på 5,2 meter.

El-teleskoplæsser

Udover store teleskoplæssere kunne Schäffer også præsentere en ny el-teleskoplæsser i kompaktserien.

- Vores nye Schäffer el-teleskoplæsser i kompaktserien, model 23-eT, lever fuldstændigt op til nul-emissionskravene. Det er en ren el-læsser med vedligeholdelsesfrie bremser, hvor driftstiden er otte timer. Løftehøjden er 3,85 meter, og den oplades via et normalt stik, som også bruges på el-biler. En helt igennem nem læsser med alle de nye features, der gør hverdagen nemmere, siger Allan Helms.

De nye teleskoplæssere fra Schäffer er i hal 6, og der er Helms-personale på Agritechnica-standen hele ugen.

Læs mere om Agritechnica 2023

Drag fordel af internationale eksperters specialviden og klæd dig på til fremtidens landbrug, når Effektivt Landbrug stiller skarpt på Agritechnica 2023.

Læs mere her

Læs også