Stor interesse for Turbodan-mobiltørreri

Den våde høst i 2023 har gjort sit til en øget og tidlig interesse for Turbodan-mobiltørreri.

- Interessen er usædvanlig høj, og den er startet langt tidligere end vanligt, lyder det fra Carsten Vesthammer, indehaver af Middelfart Maskiner, omkring forhandlingen af Turbodans mobiltørreri.

- Man køber sig til en forsikring ved at køre en Turbodan-tørrevogn. Det er lidt ligesom med en vandingsmaskine, bare med omvendt fortegn. I bund og grund håber man jo ikke, at der bliver behov for at bruge den, men ingen ved, om det bliver samme dårlige vejr som sidste år, og derfor er den uvurderlig at have i en moderne maskinpark, lyder det.

Carsten Vesthammer tilskriver da også den meget våde høst i 2023, at efterspørgslen i år er så stor.

- Vi kan stadig få produceret og leveret inden høst, men det nytter ikke noget at sidde på sine hænder og vente og først bestille i sidste øjeblik med dårligt vejr. Så tror jeg, det bliver svært at levere. Så det er rettidig omhu at træffe et valg nu og få bestilt, understreger han.

Her-og-nu-kapacitet

Ifølge maskinforhandleren får man, ved køb af et Turbodan mobiltørreri, en ekstrem høj her-og-nu kapacitet, hvilket er en stor fordel.

- Man får en bedre udnyttelse af sin mejetærsker, også i en sommer med drilsk vejr, hvor kapaciteten udfordres.

- Du opnår let to-tre timers ekstra høsttid pr. døgn, når kornet bare skal en tur gennem din Turbodan-tørrevogn.

Vognen er, ifølge Carsten Vesthammer, let at betjene og kræver et minimum af mandskab under drift.

Høj gensalgsværdi

Carsten Vesthammer påpeger, at det mobile tørreri ikke koster meget mere, end hvad en stor ny græsvogn koster. Og værdierne der kan reddes, kan næsten ikke gøres op.

- Det er trods alt mange penge, men det er det værd. Man får op til 300 tons korn tørret i døgnet, med et tørreri der er super fleksibelt, og en gensalgsværdi der er usædvanlig høj. Levetiden for et mobilt tørreri er ofte mere end 20-25 år.

Middelfart Maskiner købte produktion og forhandling af Turbodan tilbage i efteråret 2023.

Læs også