AP Gyllevogne genopstår i en stærk alliance

Efter en ublid medfart og en efterfølgende konkurs i oktober måned 2020, får AP-gyllevognene nu nyt liv og fortsætter produktionen af gyllevogne i et nyt selskab.

AP-Gyllevogne får nyt navn og alle rettigheder til design, produktion, udvikling og salg af de kendte AP-Gyllevogne fra Mors bliver overtaget af det nystiftede selskab AP-K ApS.

Bag selskabet står Thyregod A/S og XL Management, som gennem flere år har arbejdet sammen omkring produktion og levering af gyllevogne til det kinesiske marked gennem et joint venture baseret på teknologien fra Kimadan. Det nye selskab etableres i lejede lokaler ved Thyregod.

Den første og allervigtigste opgave for det nye selskab bliver at sikre fortsat service og vedligeholdelse af alle de AP-gyllevogne, der kører i Danmark og resten af Europa. Det komplette program af slid- og reservedele vil kunne leveres igen fra medio december, og målet er, at alle kunder bliver klar til forårets gyllesæson i god tid.

Aftale med Thyregod

Når det nye selskab er i stand til at kickstarte aktiviteterne omkring AP-Gyllevognene så hurtigt, skyldes det, at leverance af reservedele og senere produktion og opbygning af vogne primært vil gennemføres i samarbejde med Thyregod. Herfra vil en række back-office og logistikfunktioner også blive varetaget af et allerede veletableret team.

Netop muligheden for at få glæde af kompetencerne i Thyregod spiller en væsentlig rolle for det nye firmas bestræbelser for hurtigst muligt at kunne servicere kunderne og skabe tryghed i markedet.

Det nye selskab AP-K har af samme årsag indgået en aftale med Esben Steffensen om at håndtere henvendelser vedrørende service eller reparationer fra kunderne. Esben har mange års erfaring fra sin tid som ansat hos AP Gyllevogne og kender således alle produkter helt ned i detaljen.

Præsenterer et opdateret produktprogram til efterårssæsonen

Foreløbigt er det planlagt, at de populære AP Gyllevogne vil være klar til levering i andet halvår af 2021. Det indgår i forretningsplanen for det nye selskab, at produktionen af nye AP Gyllevogne eller Kimadan-gyllevogne fortsætter i Danmark.

Som administrerende direktør i AP-K ApS indtræder Jens Christian Hundahl, der pt. er formand for bestyrelsen i Thyregod. Bestyrelsesformand i AP-K bliver Geert Skovsgaard fra XL Management, der bringer en betydelig indsigt i industriel produktion og salg til hele verden med ind i det nye selskab.

Læs også