Danmarks Bedste Lærling kåret til E&H 2018

Under fagmessen Entreprenør & Håndværk 14.-16. juni dannede MCH Outdoor Arena rammen, da Danmarks bedste mekanikerlærling på entreprenørmaskiner blev kåret for første gang nogensinde.

Midt imellem brummende dieselmotorer, brede dækaftryk og brutale demomaskiner fik den nye konkurrence Danmarks Bedste Lærling premiere på MCH Outdoor Arena i Herning.
 
Det hele foregik som en del af fagmessen Entreprenør og Håndværk, E&H, der også er kendt som 'den arbejdende fagmesse', hvor besøgende kan holde sig opdateret på, hvad der rører sig i branchen. Derfor var det også oplagt at placere lærlingekonkurrencen netop her:
 
- Det var oplagt at gøre konkurrencen til en del af branchens egen fagmesse. Det er her, vi samles, så hvorfor ikke vise talenterne frem også - og det lykkedes jo over al forventning. Der var rigtig mange besøgende inde og overvære konkurrencen, fortæller Klaus Nissen, branchedirektør for Maskinleverandørerne, som er arrangør af DBL i samarbejde med Erhvervsskolerne Aars.
 
Dette lægger sig naturligt i tråd med de tanker og ønsker, som gik forud for konkurrencens tilblivelse:
 
- Vi ville gerne stille skarpt og vise, hvor vigtig og faglig tung en uddannelse, der er tale om for entreprenørmekanikerne. Branchen er udfordret; den mangler kvalificeret og uddannet arbejdskraft - og noget af det, vi kan gøre for at hjælpe, er at sætte fokus på udfordringerne og vise uddannelsen frem, fortsætter branchedirektøren.
 
Stærkt felt dystede i flere discipliner
Lørdag 16. juni blev vinderen kåret, og det blev 20-årige Henrik Drastrup, som løb med titlen som Danmarks Bedste Lærling. Til hverdag er han mekanikerlærling med fokus på entreprenørmaskiner hos Hydrema.
 
Han måtte kæmpe hårdt for titlen i et stærkt felt. De fire finalister, som var blevet udvalgt forud for messen, dystede i flere discipliner:
 
- Fire forskellige maskiner var stillet frem, som finalisterne skulle arbejde på. Alle maskiner havde indbyggede fejl, som deltagerne skulle finde og reparere gennem fejlsøgning og -udbedring. Deltagerne gik altså ind til opgaverne med sparsom information som fx at: 'kunden oplever, at der ikke er nok hydraulisk tryk' eller 'gravearmen kan ikke løftes', forklarer Klaus Nissen, branchedirektør for Maskinleverandørerne.
 
Deltagerne blev bedømt med point efter, hvor godt og hurtigt opgaverne blev løst samt deres svar på de tilsynsførendes nysgerrige spørgsmål undervejs.
 
Konkurrencen Danmarks Bedste Lærling afholdes fremover en gang om året, og vender dermed tilbage til Herning på Entreprenør og Håndværk i 2021.
 
 

Læs også