bannerPos

Nye investorer og kapital til vækststop-løsning i kartofler

- Den færdigudviklede Crown Crusher kommer til at præstere bedre end den prototype, vi kørte med i 2019, og derfor er jeg sikker på, at den i mange tilfælde vil være en effektiv løsning for kartoffelavlerne, når Reglone nu er forbudt i EU, siger Michael Stolberg-Rohr.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
13-05-2020 15:56
Virksomheden MSR Opti Weeder ApS har fået nye investorer og ny kapital og er i fuld gang med at færdigudvikle den såkaldte Crown Crusher, en miljøvenlig og effektiv løsning til delvis erstatning af nedvisningsmidlet Reglone.

Pr. 1. maj 2020 har virksomheden MSR Opti Weeder ApS, som er ejet af Michael Stolberg-Rohr fra Thy, fået to nye medejere. Den ene er direktør og medejer af Fasterholt Maskinfabrik, Peter Flø Pedersen, som også er tiltrådt som ny bestyrelsesformand i MSR Opti Weeder. Peter Flø Pedersen bringer erfaring og vigtig viden om maskinproduktion og internationalt salg med sig.

Den anden investor er kartoffelproducent Henning Thybo fra Arnborg, som allerede på prototypestadiet kunne se et potentiale i MSR-maskinerne. Henning Thybo er tillige bestyrelsesmedlem i KMC, Brande.

Michael Stolberg-Rohr er idémand og udvikler af den patentbeskyttede »Opti Weeder«. Den mekaniske renser er både præcis, hurtig og renser effektivt. Ifølge Michael Stolberg-Rohr er konventionelle avlere glade for renseren, blandt andet fordi den sparer dyr kemi, og den kan rense før fremspiring samt klarer vanskeligt ukrudt. Derudover yder den umiddelbar værdi til økologiske kartoffelavlere med effektiv rensning uden brug af kemi.

Ekstra modul

I 2019 begyndte Michael Stolberg-Rohr på videreudviklingen af Opti Weeder. Således kan maskinen ved tilkøb få et ekstra modul og kan dermed anvendes til vækststop i kartofler.

Princippet er, at vækstpunktet i kartoffelplanten (lige under overfladen) knuses, hvorved genvækst effektivt forhindres. Derudover kræves en enkelt overkørsel, og foreløbige beregninger fra testkørsel i 2019, blandt andet foretaget af Sagro og AKV Langholt, viser, at Crown Crusher koster det halve pr. hektar sammenlignet med anvendelsen af kemi.

- Den færdigudviklede Crown Crusher kommer til at præstere bedre end den prototype, vi kørte med i 2019, og derfor er jeg sikker på, at den i mange tilfælde vil være en effektiv løsning for kartoffelavlerne, når Reglone nu er forbudt i EU, siger Michael Stolberg-Rohr, som har stor fokus på maskinløsninger, der både gavner miljøet og landmandens bundlinje.

per@effektivtlandbrug
mobil 20 25 10 37

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next