To nye McHale rundballepressere

Som noget nyt kan rundballepresserne fra McHale nu leveres med et enkelt bælte i fuld bredde. Det reducerer afgrødespildet i eksempelvis lucerne, hvor de små blade, der ellers nemt spildes på marken, har et typisk højt indhold af protein.

Går du efter det allernyeste indenfor rundballepressere med variabelt ballekammer til at få bjærget dit foder, så er to spritnye McHale pressere klar til at rykke i marken.

Importøren, Helms TMT-Centret A/S, oplyser at siden de første McHale V6-rundballepressere med variabelt ballekammer blev præsenteret på Agritechnica i 2009, er presserne blevet kendt over hele verden for at fremstille velformede, højt komprimerede rundballer.

De to nye McHale-pressere, V6740 og V6750, giver højere komprimering af ballerne, forbedret afgrødeindtag, mindre spild og minimal vedligeholdelse.
Højere indføringskapacitet

McHale V6-rundballepressere er udstyret med en ny pickup med fem rækker indføringstænder. Den nye pickup rummer en række nyheder. For eksempel har McHale øget størrelsen på sidesneglene, som fører afgrøden ind i rotoren, ligesom rotoren har fået en større diameter for at øget kapacitet.

En anden nyhed på presserne er »Adaptive Intake«-funktionen. Den funktion specielt designet til automatisk løbende at tilpasse indføringsarealet til de ændringer i materialeflowet.
McHale V6750 er som standard udstyret med en snitter med 15 knive. Når alle 15 knive er koblet til, er den teoretiske snitlængde cirka 65 millimeter. Knivene kan kobles til og fra traktorens førerkabine.
Som ekstraudstyr kan McHale V6750 leveres med to alternative snittesystemer.

Første alternativ er en 25-knivs snitterotor, hvor alle knivene kan kobles til og fra traktorens førerkabine. Andet alternativ består også af 25 knive, men knivene er her delt i to grupper med henholdsvis 12 og 13 knive i hver.

Bælte i fuld bredde reducerer spild

De nye McHale V6-rundballepressere er som standard udstyret med tre kraftige, endeløse bælter. Det brede bælte reducerer afgrødespildet i eksempelvis lucerne, hvor de små blade, der ellers nemt spildes på marken, som typisk har et højt indhold af protein.  

Netbindingssystemet er meget driftssikkert og både procent netstræk og antal netomgange kan indstilles fra førerkabinen.

Systemet kan arbejde med netruller på op til 130 centimeters bredde og med 4.500 meter net. Nettet er viklet 180 grader på føderullen, så nettet ikke kan glide, mens det lægges på rundballen.

 

Læs også