Mink-SMS'er kan udleveres

De meget omtalte sms'er fra statsministerens spindoktor Martin Justesen findes på tidligere rådgiver i Fødevareministeriet, Søren Andersens gamle firmatelefon, og kan udleveres.

Minkkommissionen får formentlig nemmere ved at komme til bunds i korrespondencen, der foregik i løbet af de dage, hvor minksagen for alvor begyndte at rulle.

Tirsdag kunne dagbladet B.T. skrive, at Mette Frederiksens spindoktor Martin Justesen havde slettet en række sms'er i en korrespondence mellem ham og daværende særlige rådgiver for tidligere fødevareminister Mogens Jensen, Søren Andersen. 

Oplysningerne har ført til voldsom kritik, specielt fra blå blok i Folketinget, for ifølge flere eksperter ville de pågældende sms'er var noget nær umulige at genskabe, hvilket Minkkommissionen ellers ønskede. 

Men da torsdagens møde i Minkkommissionen startede ved byretten på Frederiksberg, kunne den juridiske bisidder for Søren Andersen oplyse, at Søren Andersen, der ikke er ansat i Fødevareministeriet mere, har beholdt sin gamle firmatelefon, og at sms'erne fortsat findes på telefonen.

- Det laver vi lige et notat på, sagde formand for Minkkommissionen, Michael Kistrup, da han fik oplysningerne om, at de meget omtalte sms'er findes. 

Afhøringerne i Minkkommissionen har holdt pause siden sidste uge, men fortsætter torsdag og fredag. Torsdag skal departementschef Michael Dithmer fra Erhvervsministeriet blandt andet afhøres. 
 

Læs også