Fjerkræstyring samler funktioner

Rotor A/S gør sig nu også for alvor gældende indenfor fjerkræventilation. I forvejen står firmaet stærkt indenfor især kvægventilation, hvor man i øjeblikket er i gang med at udvikle et nyt tubeventilationssystem til opsamlingspladser.

På NutriFair præsenterer Rotor A/S en ny, avanceret fjerkræstyring, Argos P1, hvor en lang række funktioner er samlet i ét.

Det gælder klima, foder, vand, lys, tidsstyring, silovejning, vejning af dyr, ægtælling, administration og grafer samt alarmfunktioner.

Argos P1-fjerkræstyringen er meget brugervenlig med dens 10,5 tommer store skærm, og den kan betjenes fra såvel mobiltelefon som tablet og computer.

- Vi har allerede installeret Argos P1 i et par fjerkræbesætninger i henholdsvis Hobro og Holstebro, hvor de kører, som de skal, fortæller administrerende direktør hos Rotor, Søren Langsig.

Fjerkræventilation

Med Argos P1-styringen gør Rotor sig nu også for alvor gældende indenfor ventilationsudstyr til fjerkræ, ikke mindst til æglæggere og opdrætsstalde, men eksempelvis også til økologiske slagtekyllinger.

Firmaets produktprogram til fjerkræ omfatter blandt andet også hejsbare udgangslåger til alle typer fjerkræstalde, hvor de understøtter alle typer ventilationssystemer.

Hertil kommer mekaniske ligetryks- og undertryksventilationssystemer samt diverse gardinsystemer.

På NutriFair præsenterer Rotor også hele sit produktprogram indenfor ventilationsudstyr til kvæg og grise.

Firmaets populære HVLH-loftventilator, en såkaldt brise, til kvægstalde kan flytte store mængder luft ved lave omdrejningstal. Den har fået en ny vingetip, »Blå Machete«, som øger effektiviteten med fem procent.

Bemærkelsesværdig er i øvrigt Rotor’s SKY4-vejrcomputer, som giver mulighed for at styre ventilationen i op til fire kvægstalde - eller fire slagtegrisestalde med naturlig ventilation.

Tubeventilation

Desuden er firmaet kendt for sine tubeventilationssystemer, hvor der blæses luft ind gennem store poser ophængt i staldloftet. Tubeventilationssystemet har blandt andet vist sig at kunne forbedre luftkvaliteten i kalvestalde mærkbart.

I øjeblikket er Rotor i gang med at udvikle et nyt tubeventilationssystem specifikt til opsamlingspladser, hvor mange køer står tæt samlet.

Firmaets produktprogram omfatter også lavenergi-ventilatorer.

- Uanset hvor vores anlæg skal installeres, kan vi altid tilpasse udstyret til de bygningsmæssige rammer på stedet. I øvrigt servicerer vi ventilationsanlæg af alle fabrikater, fortæller Søren Langsig.

hl

NutriFair 2020

 • Fagmesse for husdyrproducenter
 • +270 udstillere
 • Strækker sig over to dage:
  • Onsdag den 15. januar kl. 09.00-17.00
  • Torsdag den 16. januar kl. 09.00-17.00
  • Adressen er Messe C, Vestre Ringvej 101, Fredericia
  • Det er niende gang, at messen løber af stablen
  • Arrangørerne er Messe C i samarbejde med en række af branchens toneangivende aktører

Praktisk information:

 • Messe C har mere end 3.500 gratis parkeringspladser lige ved døren 
 • Hvis du henter Messe C-app'en har du som besøgende mulighed for at markere din bils placering på et kort ved ankomst og få hjælp til at finde den igen, når du er færdig på udstillingen
 • Se udstillerliste, en oversigt over messen, konferenceprogram og meget mere inde i avisen og på www.nutrifair.dk
 • Det er gratis at deltage på NutriFair. Alle besøgene skal blot tilmelde sig via www.nutrifair.dk og fremvise billetten ved indgangen

Læs også