bannerPos

Asger Christensen: - Jeg frygter, at det her vil smadre den økologiske produktion

- Hvis vi skal sænke antibiotikaforbruget i Danmark med 50 procent på et område, hvor vi i forvejen bruger fem gange så lidt antibiotika som andre lande, så er det en uoverkommelig opgave, siger Asger Christensen.

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
20-05-2020 13:15
Medlem af EU-parlamentet, Asger Christensen (V), mener, at der skal arbejdes for en bæredygtig fremtid. Men med de nye europæiske krav om at halvere brugen af pesticider og antibiotika, sænke gødningsforbruget og omdanne enorme mængder af konventionelt landbrug til økologisk, melder der sig flere store bekymringer hos ham set i forhold til, hvor klimaeffektive danske landmænd i forvejen er.

EU-Kommissionen har lagt op til, at 25 procent af landbruget i EU skal være økologisk inden år 2030. Det svarer rundt regnet til mere end en tredobling af det økologiske areal (7,5 procent i 2018). Det er her, man finder en af de største bekymringer hos Asger Christensen.

- Det her vil betyde, at man vil smadre den økologiske produktion, der findes i forvejen. For hvor er efterspørgslen henne? siger Asger Christensen, der mener, at det er ganske fint med en målsætning.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

1900 droppet som referenceår: - De får et direktivproblem

Fra Seges påpeger man forud for eksperthøring i næste uge, at det strider mod EU’s vandrammedirektiv at droppe år 1900 som referenceår for klorofyl, mens man fastholder år 1900 som referenceåret for udbredelsen af ålegræs.

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1850 (36982 artikler)Prev1234567184818491850Next