bannerPos

Asger Christensen: - Jeg frygter, at det her vil smadre den økologiske produktion

- Hvis vi skal sænke antibiotikaforbruget i Danmark med 50 procent på et område, hvor vi i forvejen bruger fem gange så lidt antibiotika som andre lande, så er det en uoverkommelig opgave, siger Asger Christensen.

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
20-05-2020 13:15
Medlem af EU-parlamentet, Asger Christensen (V), mener, at der skal arbejdes for en bæredygtig fremtid. Men med de nye europæiske krav om at halvere brugen af pesticider og antibiotika, sænke gødningsforbruget og omdanne enorme mængder af konventionelt landbrug til økologisk, melder der sig flere store bekymringer hos ham set i forhold til, hvor klimaeffektive danske landmænd i forvejen er.

EU-Kommissionen har lagt op til, at 25 procent af landbruget i EU skal være økologisk inden år 2030. Det svarer rundt regnet til mere end en tredobling af det økologiske areal (7,5 procent i 2018). Det er her, man finder en af de største bekymringer hos Asger Christensen.

- Det her vil betyde, at man vil smadre den økologiske produktion, der findes i forvejen. For hvor er efterspørgslen henne? siger Asger Christensen, der mener, at det er ganske fint med en målsætning.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next