bannerPos

Planteformand vil have sænket forbruget af glyphosat

Set i lyset af denne tids hårde debat om glyphosat, så er det nødvendigt, at landbruget skruer ned for forbruget, lyder det fra planteformand, Torben Hansen.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
14-01-2020 07:02
I en tid hvor glyphosat er på nippet til fuldstændig at forsvinde fra landmændenes værktøjskasser, er det meget vigtigt, at landbruget kan vise en faldende kurve i forbruget, lyder det fra Torben Hansen, planteformand i Landbrug & Fødevarer, der dog fornemmer en vis opblødning i glyphosat-debatten herhjemme.

En af de altoverskyggende politiske udfordringer for dansk planteavl lige nu – glyphosat - vil blive italesat, når plantesektionen i Landbrug & Fødevarer tirsdag formiddag holder sit årsmøde i Herning. Et årsmøde der som altid markerer åbningen på årets Plantekongres.

Den nuværende godkendelse af glyphosat i EU udløber ved udgangen af 2022, og udsigten til at få den forlænget er fortsat ekstrem usikker. Herhj

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next