bannerPos

Kameraer følger foderoptagelsen

Køerne på Hesle Damgaard deltager i et projekt om fodereffektivitet. Projektleder Jan Lassen fra Viking Genetics viser sammen med mælkeproducent Morten Graversen 3D-kameraerne over foderbordet, som døgnet rundt registrerer, hvor meget den enkelte ko indtager.
14-10-2020 15:43

De 170 røde køer på Hesle Damgaard indgår i et Viking Genetics-projekt, som skal klarlægge, hvilke køer som æder unødigt meget.

Der kan være op til et ton forskel i fodermængden, som to ellers ens køer med samme ydelse æder på et år.

Et nyt projekt skal indhente data på dette vigtige felt, både i forhold til klimadebatten, da unødig foderindtagelse i sagens natur også skaber unødig metan i luftrummet. Men naturligvis også for mælkeproducentens økonomi i form af et unødvendigt højt foderforbrug.

Inden for jerseyracen er fem besætninger allerede blevet testet af Viking Genetics, så fodereffektiviteten allerede her fra november bliver en del af avlsværdien for racen.

Både hos Holstein og RDM er testen i gang i en enkelt udvalgt besætning. For RDM er det de 170 årskøer på Hesle Damgaard i Turup på Sydvestfyn.

Fotos af fodermængde

En række kameraer over foderbordet tager fotos, når hver enkelt ko både går hen for at æde og igen forlader foderbordet.

- Med 3D-kameraerne registreres fodermængden før og efter koen har spist, og derved kan vi få data for hvor meget, den indtager, forklarer projektleder Jan Lassen om det såkaldte C-FIT-system.

Genkendelsen af køerne sker dels med registrering af de elektroniske øremærker ved malkestalden og via billeder af koens ryg ved fodringen.    

eh

Aflivning blev afblæst

Frank Andersen, Hjørring, fik som den første fritestet sin minkfarm for corona, men har alligevel levet i uvished om fremtiden for sine dyr. Mandag blev den varslede aflivning af besætningen afblæst, og avleren håber nu på at få lov til at pelse og føre avlsdyr videre til næste sæson.

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.
Side 1 af 1955 (39089 artikler)Prev1234567195319541955Next