Bedre foderudnyttelse og højere kødprocent hos hangrise og immunokastrerede hangrise
I dag frasorteres hangrise kun ud fra skatol-indholdet i kødet. Det betyder, at der vil være god økonomi i at producere hangrise, når der sammenlignes med både galte og immunokastrerede hangrise.

Med de aktuelle priser på grisekød er der plads til 14 procent frasorterede hangrise og 2 procent frasorterede immunokastrerede hangrise for »break even« i forhold til galte. Arkivfoto
Både hangrise og immunokastrerede hangrise er billigere at fodre op til slagtning end almindelige galte.
Helt præcist koster det henholdsvis 61 og 11 øre mindre pr. kg slagtekrop at producere hangrise og immunokastrerede hangrise sammenlignet med galte.
Sådan lyder hovedkonklusionen i Meddelelse nummer 1234 fra Den Rullende Afprøvning under Seges Svineproduktion.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her