Tre meter lysbånd til hårdt staldmiljø

Idestrup EL har i samarbejde med belysningsfirmaet RN Solutions skabt et tre meter LED-armatur, som både giver en jævn belysning i staldene og er hurtigt at montere.

Der er et hav af klassiske jokes om, hvor mange personer, det kræver for at sætte en elpære op. For det meste handler joken om, at det er et forholdsvis simpelt arbejde, som bliver gjort svært af den, som udfører det. Men der er mange forskellige former for el-installationsarbejde, og et af landets førende firmaer i den kategori er Idestrup EL på Falster. Og de har styr på deres kram.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra belysningsfirmaet RN-Solutions, der videre om Idestrup El fortæller, at der er tale om et firma med cirka 30 medarbejdere, som beskæftiger sig med alt indenfor elinstallationer, hvoraf en stor del af bemandingen har med landbrugsinstallationer at gøre.

Det oplyses også, at Idestrup EL arbejder sammen med nogle af de største entreprenører i branchen, og det var via det arbejde, at de stødte på RN-Solutions.

- Det var gennem vores opgaver for Gråkjær og Kjargaard Byg, at vi hørte om RN-Solutions og deres armaturer. Og der fandt vi ud af, at det var en super kvalitet, og at det var hurtigt at sætte op. Så vi benytter os af dem, forklarer Brian Christensen, projektleder på landbrugsinstallationer hos Idestrup EL om vejen til at blive fast kunde hos RN Solutions.

Udvikling efter forespørgsel

Gennem firmaernes samarbejde, som opstod for to år siden, kom en forespørgsel, som i dag gør landbrugsinstallationerne noget nemmere for Idestrup El. Hos RN-Solutions har man udviklet plug’n play-armaturer, som er hurtige og nemme at sætte op. Men kunne de gøres større? Det var ikke noget problem for RN-Solutions, der videreudviklede deres produkt på opfordring af installatøren.

- De er ikke bange for nytænkning. Så da vi kom med sådan en forespørgsel, så holdt de sig ikke tilbage for at prøve at komme frem til en løsning, lyder det fra Brian Christensen.

Tre meter »lysbånd«

Belysningen, Idestrup EL efterspurgte, var et plug’n play-armatur, som var tre meter langt. RN-Solutions udviklede et armatur i den ønskede længde, og med den samme høje holdbarhed som deres øvrige armaturer. Samtidig fungerer det stadigvæk med virksomhedens plug’n play-teknologi. Med dette har man i fællesskab skabt et armatur, som med korte Plug’N Play mellemkabler, kan monteres som lysbånd i loftet.

- For det første får man meget få skygger i stalden, da belysningen er meget jævn. Og det er jo en stor fordel med en god lysfordeling. Og rent installationsmæssigt er det superhurtigt, og nemt at stille op, hvilket gør arbejdet noget nemmere for os, forklarer Brian Christensen.

Det specielle ved plug’n play-teknologien er, at det gør det nemt for alle at installere armaturerne.

- Det er lavet, så alle kan montere det. Vi kommer ud med vores ekspertise, og sørger for, at det er ordentligt sat op og tilsluttet. Men det er nemt at udskifte for landmanden selv, når først armaturerne er sat op, forklarer Brian Christensen.

Med alle steder

Idestrup EL og deres kunder er blevet glade for de lange lysbånd. Brian Christensen fortæller, at udover den gode belysning, er det specielt lysenes hårdførhed, som gør, at de er fast inventar ved landbrugsinstallationer.

- RN-Solutions kører jo produktet på, at det kan holde til det hårde miljø i stalde. Så lige netop inden for landbruget, så tager vi deres lamper med uanset, hvilken opgave vi er sat på, fortæller Brian Christensen.

Rune Qvist Nielsen, som er direktør og stifter af RN-Solutions, forklarer, at det er lysstofrørets specielle coating, som gør dem så pålidelige i staldmiljøet.

- Lysene er IP69K-certificerede, hvilket betyder, at de kan holde til støv, høje temperaturer og højtryksrensning. Derudover giver vores specielle coating på LED og driver beskyttelse mod ammoniak, forklarer Rune Qvist Nielsen.

Belysningen har ikke kun været en succes herhjemme i Danmark. Brian Christensen fortæller, at man også har haft lysbåndene med på opgaver i Sverige. Så de tre meter lange armaturer, Idestrup EL fik idéen til, spreder nu også en jævn belysning i udlandet.

Lysprodukter fra RN Solutions

LED-staldarmaturer og spande-lamper fra RN Solutions er udviklet til staldmiljøer, og tåler derfor ammoniak samt store mængder af støv og vand, hvilket betyder, at armaturerne kan højtryksrenses

Installationen af RN Solutions lysprodukter kan ske via den priseffektive plug’n play-løsning, der nemt kan monteres af arbejdsmand eller den sædvanlige el-installatør, eller med armaturer til fast installation med push in-klemmer.

RN Solutions produkter leveres med 5-10 års garanti og er special-coated mod ammoniak

Kilde: RN Solutions

Læs mere om Grisekongres

Bliv klædt på til Grisekongres 2023 i ugens tema i Effektivt Landbrug, hvor vi bl.a. dykker ned i sundhed og smittebeskyttelse i besætningen, staldindretning til fremtiden og fokus på fodring og råvarekvalitet.

Læs mere her

Læs også