bannerPos

ASF rammer nyt europæisk land

Det er fortsat svært for lande i primært Østeuropa at komme af med afrikansk svinepest, der nu er konstateret i 12 lande i Europa. Arkivfoto

Henning K. Andersen

Journalist, Effektivt Landbrug
16-08-2019 10:32
Der er konstateret afrikansk svinepest i Serbien, og samtidig har man svært ved at få bugt med sygdommen i Bulgarien.

Det går fortsat trægt for myndighederne i de forskellige europæiske lande med at få bugt med afrikansk svinepest. Og nu har sygdommen spredt sig til Serbien, der er det 12. land i Europa, der bliver ramt af ASF.

Det oplyser verdensorganisationen for dyrehelbred, OIE. I denne uge er der indrapporteret fire udbrud af den afrikanske svinepest nær hovedstaden Beograd og i Podunavlje-provinsen. I alt blev der konstateret ASF i syv dyr, mens 114 andre grise blev aflivet som følge af sygdommen.

Mange små besætninger i Bulgarien

Samtidig skaber sygdommen store problemer i andre lande i den sydøstlige del af Europa. I Bulgarien er en række større svinebesætninger blevet ramt af ASF, og ifølge Markedsnyt fra L&F har en talsmand for EU-Kommissionen betegnet situationen som »stærkt foruroligende«.

Situationen i landet er meget alvorlig, da Bulgarien sammen med Rumænien er de to EU-lande med flest mindre besætninger, hvilket gør det meget vanskeligt at kontrollere og bekæmpe yderligere smittespredning.

Udbruddene i Bulgarien kan blive en dyr affære. Bulgarske branchefolk mener ifølge nyhedsbureauet Reuters, at udbruddene kan betyde massive tab i bulgarsk svineproduktion og koste over 7 milliarder kroner.

henning@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 20 96 66

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next