bannerPos

ASF rammer nyt europæisk land

Det er fortsat svært for lande i primært Østeuropa at komme af med afrikansk svinepest, der nu er konstateret i 12 lande i Europa. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
16-08-2019 10:32
Der er konstateret afrikansk svinepest i Serbien, og samtidig har man svært ved at få bugt med sygdommen i Bulgarien.

Det går fortsat trægt for myndighederne i de forskellige europæiske lande med at få bugt med afrikansk svinepest. Og nu har sygdommen spredt sig til Serbien, der er det 12. land i Europa, der bliver ramt af ASF.

Det oplyser verdensorganisationen for dyrehelbred, OIE. I denne uge er der indrapporteret fire udbrud af den afrikanske svinepest nær hovedstaden Beograd og i Podunavlje-provinsen. I alt blev der konstateret ASF i syv dyr, mens 114 andre grise blev aflivet som følge af sygdommen.

Mange små besætninger i Bulgarien

Samtidig skaber sygdommen store problemer i andre lande i den sydøstlige del af Europa. I Bulgarien er en række større svinebesætninger blevet ramt af ASF, og ifølge Markedsnyt fra L&F har en talsmand for EU-Kommissionen betegnet situationen som »stærkt foruroligende«.

Situationen i landet er meget alvorlig, da Bulgarien sammen med Rumænien er de to EU-lande med flest mindre besætninger, hvilket gør det meget vanskeligt at kontrollere og bekæmpe yderligere smittespredning.

Udbruddene i Bulgarien kan blive en dyr affære. Bulgarske branchefolk mener ifølge nyhedsbureauet Reuters, at udbruddene kan betyde massive tab i bulgarsk svineproduktion og koste over 7 milliarder kroner.

henning@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 20 96 66

Flere beslutningstagere på HL19 end nogensinde før

Der var 10.663 unikke besøgende på Have & Landskab 2019, og af dem var 41 procent beslutningstagere i deres egen organisation. Det viser besøgsstatistikken fra arrangementet, der netop er blevet offentliggjort.

Lovende prognoser for indtjeningen

De næste år kan ifølge en prognose fra Patriotisk Selskab byde på høj indtjening i store dele af dansk landbrug. Men der kommer en hverdag igen. Tænk din strategi grundigt igennem, lyder rådet fra rådgivningsselskabet.

En personalehåndbog forebygger konflikter og tvivl

Det giver ro og tryghed blandt medarbejderne i dagligdagen, når der fra starten er klarhed over arbejdsvilkårene. Det kan en personalehåndbog være med til at give.

Tyske myndigheder lukker for kvægtransporter gennem Rusland

En kontrol af tyske kvægtransporter gennem Rusland har afsløret omfattende brud på reglerne om dyrevelfærd, hvilket har fået tyske myndigheder til at stoppe godkendelser af transporter på den rute. Dyrenes Beskyttelse har nu rettet henvendelse til danske myndigheder.

Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.
Side 1 af 1698 (33941 artikler)Prev1234567169616971698Next