Danish Pig Genetics opdaterer avlsprogram med øget fokus på balanceret avl

Den nyeste teknologi, innovation og anerkendt genetisk ekspertise er grundstenene bag Danish Pig Genetics’ opdatering af deres avlsprogram. I avlsprogrammet indgår nøje udvalgte avlsmål, hvor fokus er rettet mod balanceret avl for egenskaberne bag robusthed, reproduktion, moderegenskaber, effektivitet, vækst og slagtekvalitet.

- Vores kernefokus i Danish Pig Genetics er at bruge genetisk ekspertise til at skabe fremskridt, der øger vores kunders produktionsøkonomi. Dette opnår vi gennem vores definerede avlsmål, hvor fokus er på at avle balanceret for robusthed, reproduktion, moderegenskaber, effektivitet, vækst og slagtekvalitet. Vi stræber efter at udvikle topgenetik af højeste værdi for alle aktører i værdikæden for svineproduktion,” fortæller Lars Dall, der er direktør hos Danish Pig Genetics.  

Danish Pig Genetics udfører omfattende selektion og individafprøvninger i tæt samarbejde med deres avls- og opformeringsbesætninger. I processen indsamles store mængder fænotype-data individuelt på avlsdyrene fordelt på de tre racer: Dansk Landrace, Dansk Yorkshire og Dansk Duroc.

En samling af avlsmålegenskaber, der resulterer i en stærk produktionsøkonomi

Danish Pig Genetics har gennem de seneste 9 måneder arbejdet på sammensætningen af egenskaberne, således de skaber den højeste produktivitet og en solid bundlinje for avlsselskabets kunder gennem hele værdikæden for svineproduktion. 

- Ingen af egenskaberne i avlsprogrammet kan ses isoleret på grund af deres biologiske kompleksitet. Derfor er en balancering af egenskaberne og et bredere spektrum af avlsmål med til at producere genetiske avlsdyr med højere produktivitet og robusthed til svineproducenterne, fortæller Mahmoud Shirali, seniorgenetiker hos Danish Pig Genetics. 

Avlsselskabet beskriver, at det optimerede avlsprogram i praksis, resulterer i stærke, effektive og robuste søer med lang produktionslevetid, der leverer flere fravænnede grise og derved flere kilo produceret kød per årsso for færre produktionsomkostninger. 

Ligeledes maksimeres afkastet for slagterier og svineproducenter gennem et fokus på effektivitet, vækst og slagtekvalitet, som resulterer i flere kilo produceret kød med høj slagtekvalitet gennem en kortere periode for mindre foder. 

Som noget nyt vil øget selektion for moderegenskaber resultere i søer, der giver smågrisene højere vægt ved fravænning. Dette resulterer i færre vækstdage til slagtning.

- Danish Pig Genetics er engagerede i at levere førsteklasses genetisk materiale med exceptionel ydeevne og modstandsdygtighed på en række områder til det globale marked for svineproduktion. Dette opnås gennem vores uddybende avlsprogram, som balancerer vægtningen af egenskaber og diversificerer egenskaberne i avlsmålet, afslutter Lars Dall.
 

Læs også