bannerPos

Idavang igen ramt af afrikansk svinepest

En af Idavangs farme blev ramt af afrikansk svinepest i 2014 og måtte også dengang slå 20.000 svin ned. Foto: Jørgen P. Jensen

AF: LIS AGERBÆK JØRGENSEN

REDAKTIONSSEKRETÆR
13-08-2018 17:46
En af de danskejede storfarme i Litauen må slå 20.000 svin ned på grund af afrikansk svinepest.

Den danske landbrugskoncern, Idavang, der driver svineproduktion i Østeuropa, er ramt af afrikansk svinepest. Det skrev FødevareWatch her sidst på eftermiddagen med en selskabsmeddelelse fra koncernen som kilde.

Idavang må aflive tusindvis af svin efter udbrud af afrikansk svinepest på en svinefarm i Litauen. Smitten er fundet på farmen Skabeikiai i Litauen og betyder, at farmens 20.000 svin skal aflives.

Der produceres årligt omkring 40.000 svin på farmen, hvilket svarer til fem procent af Idavangs årlige produktionsvolumen.

Det er ikke første gang, Idavangs produktion er ramt af svinepest. Det skete også den 17. juli 2014 på farmen Rupinskai i Litauen. Det fortalte Lars Christiansen, COO for Idavang Group om på Ø-Vets årsmøde tidligere på året, og Effektivt Landbrug bragte en artikel om hans beretning den 2. februar. Dengang måtte 20.000 svin også slås ned.

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next