Idavang igen ramt af afrikansk svinepest

En af de danskejede storfarme i Litauen må slå 20.000 svin ned på grund af afrikansk svinepest.

Den danske landbrugskoncern, Idavang, der driver svineproduktion i Østeuropa, er ramt af afrikansk svinepest. Det skrev FødevareWatch her sidst på eftermiddagen med en selskabsmeddelelse fra koncernen som kilde.

Idavang må aflive tusindvis af svin efter udbrud af afrikansk svinepest på en svinefarm i Litauen. Smitten er fundet på farmen Skabeikiai i Litauen og betyder, at farmens 20.000 svin skal aflives.

Der produceres årligt omkring 40.000 svin på farmen, hvilket svarer til fem procent af Idavangs årlige produktionsvolumen.

Det er ikke første gang, Idavangs produktion er ramt af svinepest. Det skete også den 17. juli 2014 på farmen Rupinskai i Litauen. Det fortalte Lars Christiansen, COO for Idavang Group om på Ø-Vets årsmøde tidligere på året, og Effektivt Landbrug bragte en artikel om hans beretning den 2. februar. Dengang måtte 20.000 svin også slås ned.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også