bannerPos

Svineproducent: - Det er en helt anden gris at arbejde med

- Det er selvfølgelig summen af det hele, men jeg er ikke i tvivl om at vaccinen virker. Før den nye vaccine lå vi på en gennemsnitlig daglig tilvækst på 420 gram. Nu ligger vi på 580 gram, lyder det blandt andet fra svineproducent Niels Thing, der har set stor effekt af et skifte til en ny Lawsonia-vaccine.

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
27-06-2020 13:22
Et skifte til en ny Lawsonia-vaccine i slutningen af november har vist synlig effekt og tilmed øget tilvækst hos smågrisene hos Krarup Landbrug I/S ved Tistrup i Vestjylland.

- Zinkproblematikken er mindst lige så stor i den økologiske produktion.

Ordene kommer fra den økologiske producent Niels Thing i Tistrup i Vestjylland. Sammen med Mogens Winther driver han Krarup Landbrug I/S, hvor produktionen består af et sohold på 350 årssøer, en årlig produktion på 9000 smågrise og 160 hektar jord inklusiv forpagtning, hvoraf de 60 hektar er hegnet areal til soholdet på friland.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.

Spekulanterne satser stadig på optur til afgrødepriserne

De spekulative amerikanske kapitalfonde udbygger deres købspositioner i afgrødefutures, til trods for den igangværende høst i USA. De spekulative amerikanske kapitalfonde satser især på, at prisen for sojabønner skal op. Det forventer jeg også. Men på den korte bane må vi forvente en nedadgående priskorrektion på afgrødemarkedet.

Krav til kastration i QS er igen til debat

Svineproduktion.dk meddeler, at emnet om, hvorvidt udenlandske leverandører af grise eller kød til det tyske marked skal følge QS’ regler om fuld narkose før kastration, netop er taget op på ny.

Veganere gentager konventionelle trusler

Det skal være slut med konventionelt landbrug i Danmark, hvis Veganerpartiet får magt, som de har agt, lød det fra partiet under et pressemøde mandag. Men partiet har fortsat ikke meget andet end hensyn til dyr og miljø på partiprogrammet.
Side 1 af 1931 (38610 artikler)Prev1234567192919301931Next