bannerPos

Boxer er mest en resistensbryder

På Egemarke gods pløjes årligt kun cirka 25 procent af markerne i rotation. Det stiller ekstra krav til sikker ukrudtssprøjtning her ved såning af vintersæd. Fra venstre markmand Daniel Højlund, godsejer Claus Lohmann Poulsen, pløjer Mads Høstrup og planterådgiver Nicolai Holst. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
04-09-2020 21:00
Nicolai Holst anbefaler altid at lægge en bund under ukrudtsbekæmpelsen i vintersæd med DFF ved såning. – Der er utrolig mange kombinationer af ukrudtsbekæmpelse i vintersæd, fastslår han.

På Egemarke gods nær Kalundborg vil godsejer Claus Lohmann Poulsen helst ikke så vinterbyg før den 20. september.

Andre planteavlere er i disse dage i fuld gang med vinterbygsåningen.

- I år har vi valgt en færdiglavet sortsblanding af vinterbyg. Blandingerne har faktisk klaret sig overraskende godt de seneste år.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next