bannerPos

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Hoegilds fabriksnye fuldfoderblandere sandblæses, inden der påføres Epoxy primer plus toplak med en samlet lagtykkelse på 150 my. Resultatet er, at blanderne holder sig imponerende flotte efter flere års brug. Foto: Erik Kjærgaard Christensen
17-08-2019 16:41

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Peter Christian Petersen, Rødekro, og hans Søn, Jacob Petersen, har for nylig bestilt en fabriksny 32 kubikmeter Hoegild Feeder vertikalblander fra Hoegild ApS.

Den nye fuldfoderblander er fuldstændigt magen til deres gamle blander, der har blandet fuldfoder til den sønderjyske bedrifts 400 årskøer og hundyropdræt i fire år.

Blanderen har tre snegle og bogie-hjulmontering.

Den eneste forskel på den nye og den gamle vertikalblander er, at den nye leveres med et lidt kraftigere reduktionsgear. Der blandes nemlig cirka 25 tons kompakt-fuldfoder hver dag på bedriften, så blanderen kører i to og en halv time dagligt.

- Vi har undervejs fået monteret et lidt kraftigere reduktionsgear på vores nuværende blander på garantien, da det havde en tendens til at køre varmt. Herudover har vi selv fået skiftet knivene på blanderen en enkelt gang, fortæller Jacob Petersen.

Blander godt

- Når vi vælger at skifte til en fabriksny Hoegild blander magen til, så er det først og fremmest, fordi vi synes, at den blander godt og tømmer fuldfoderet jævnt af på foderbordet. Desuden er blanderen handy at komme rundt med, og vi har ikke haft driftsstop på den undervejs, siger han.

- Vi stod overfor enten at skulle skifte blandesnegle i vores nuværende blander, der har kørt mange timer, eller investere i en ny. Det regnede vi på og valgte så at investere i en ny med serviceabonnement, som giver os tre års nygaranti igen, forklarer Jacob Petersen.

Imponerende holdbarhed

- Desuden får vi en god byttepris for vores brugte blander. Når vi vasker den, kan man praktisk talt ikke se, at den er brugt. Den er ikke falmet i farven, og vi er i det hele taget imponerede over, at blanderen har holdt sig så flot, tilføjer han.

Forklaringen er, ifølge Hoegild, at firmaets fabriksnye fuldfoderblandere sandblæses, inden der påføres Epoxy primer plus toplak med en samlet lagtykkelse på 150 my.

Heller ikke den brugte blanders blandekar i slidstærkt Hardox stål bærer nævneværdigt præg af at have kørt så mange timer, som den faktisk har.

- Vi har valgt at få vores nye vertikalblander leveret med beskyttelseskanter på blandesneglene, da vi regner med, at de så vil holde noget længere, fortæller Jacob Petersen.

l-l

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next