bannerPos

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Hoegilds fabriksnye fuldfoderblandere sandblæses, inden der påføres Epoxy primer plus toplak med en samlet lagtykkelse på 150 my. Resultatet er, at blanderne holder sig imponerende flotte efter flere års brug. Foto: Erik Kjærgaard Christensen

Redaktionen

17-08-2019 16:41
Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Peter Christian Petersen, Rødekro, og hans Søn, Jacob Petersen, har for nylig bestilt en fabriksny 32 kubikmeter Hoegild Feeder vertikalblander fra Hoegild ApS.

Den nye fuldfoderblander er fuldstændigt magen til deres gamle blander, der har blandet fuldfoder til den sønderjyske bedrifts 400 årskøer og hundyropdræt i fire år.

Blanderen har tre snegle og bogie-hjulmontering.

Den eneste forskel på den nye og den gamle vertikalblander er, at den nye leveres med et lidt kraftigere reduktionsgear. Der blandes nemlig cirka 25 tons kompakt-fuldfoder hver dag på bedriften, så blanderen kører i to og en halv time dagligt.

- Vi har undervejs fået monteret et lidt kraftigere reduktionsgear på vores nuværende blander på garantien, da det havde en tendens til at køre varmt. Herudover har vi selv fået skiftet knivene på blanderen en enkelt gang, fortæller Jacob Petersen.

Blander godt

- Når vi vælger at skifte til en fabriksny Hoegild blander magen til, så er det først og fremmest, fordi vi synes, at den blander godt og tømmer fuldfoderet jævnt af på foderbordet. Desuden er blanderen handy at komme rundt med, og vi har ikke haft driftsstop på den undervejs, siger han.

- Vi stod overfor enten at skulle skifte blandesnegle i vores nuværende blander, der har kørt mange timer, eller investere i en ny. Det regnede vi på og valgte så at investere i en ny med serviceabonnement, som giver os tre års nygaranti igen, forklarer Jacob Petersen.

Imponerende holdbarhed

- Desuden får vi en god byttepris for vores brugte blander. Når vi vasker den, kan man praktisk talt ikke se, at den er brugt. Den er ikke falmet i farven, og vi er i det hele taget imponerede over, at blanderen har holdt sig så flot, tilføjer han.

Forklaringen er, ifølge Hoegild, at firmaets fabriksnye fuldfoderblandere sandblæses, inden der påføres Epoxy primer plus toplak med en samlet lagtykkelse på 150 my.

Heller ikke den brugte blanders blandekar i slidstærkt Hardox stål bærer nævneværdigt præg af at have kørt så mange timer, som den faktisk har.

- Vi har valgt at få vores nye vertikalblander leveret med beskyttelseskanter på blandesneglene, da vi regner med, at de så vil holde noget længere, fortæller Jacob Petersen.

l-l

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.
Side 1 af 1636 (32716 artikler)Prev1234567163416351636Next