bannerPos

Læssere med større rækkevidde

Læssemaskiner bliver oftere og oftere sat på opgaver, der kræver større rækkevidde og bedre løftekapacitet, fortæller Martin Madsen, Brøns Maskinforretning, der her står ved en JCB TM320s. Foto: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
20-07-2020 13:24
- Hvor mange kvægfolk før kun skulle kunne læsse i 2,5-3,0 meters højde, skal mange nu op i 3,5-4,0 meter for blandt andet at læsse møg og majs til biogassen. Derfor er der brug for større rækkevidde. Det samme er tilfældet for blandt andre industrihalmfolket, lyder det fra Martin Madsen, Brøns Maskinforretning.

- Hvor mange kvægfolk før kun skulle kunne læsse i 2,5-3,0 meters højde, skal mange nu op i 3,5-4,0 meter for blandt andet at læsse møg og majs til biogassen. Derfor er der brug for større rækkevidde. Det samme er tilfældet for blandt andre industrihalmfolket, som skal kunne læsse helt op i 12-13 meters højde. Samtidig skal maskinerne også kunne klare tungere læs – en 90x120-balle vejer jo alligevel omkring 600 kg, konstaterer Martin Madsen, Brøns Maskinforretning.

Han lagde forleden vejen forbi Ingemann Larsen på Mors i forbindelse med Agromesse Mors. Her viste han en JCB TM320s-læsser frem. Ingemann Larsen har netop fået forhandlingen af JCB, som bliver importeret af Brøns Maskinforretning.

Martin Madsen forklarer, at han får maskinerne hjem med store motorer for at få dem til at passe bedst muligt til bedrifterne herhjemme. 

- Det er nødvendigt, hvis der er en vogn, der skal slæbes, eller når stakken skal køres sammen i køresiloen, fastslår han.

Motoren på JCB’s TM320s yder 108 kilowatt. Maskinen har en løftekapacitet på 3.200 kg og en maksimal løftehøjde på 5,2 meter.

Målrettet opgaven

Hos den nye forhandler af JCB, Ingemann Larsen, fortæller direktør og salgschef Per Larsen, at kunden typisk køber en JCB-læsser, fordi den passer perfekt til en opgave.

- Den skal ikke kunne lidt af hvert, men løser en specifik opgave på bedriften, konstaterer salgschefen. 

Corona-krisen og udsigten til en sommer uden dyrskuer og andre messer var anledningen til, at en flok maskinhandlere på Mors tidligere på sommeren var gået sammen om Agromesse Mors. 

christian@landbrugnord.dk
telefon +45 61 20 96 68

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro
Side 1 af 1893 (37841 artikler)Prev1234567189118921893Next