Hollandske ZBG køber Maskinhandler Indkøbsringen

Med virkning fra 21. april overtager ZBG alle aktiviteter i MI A/S og MI Ejendom A/S.

Den nye ejer af Maskinhandler Indkøbsringen A/S (MI) er en hollandsk familieejet investeringsvirksomhed, der består af flere divisioner, som investerer indenfor både ejendomme, landbrug og teknologi. Hele koncernen har fokus på langsigtede investeringer.

Det er ZBG´s datterselskab – ZBG Agri – der køber MI. Datterselskabet er allerede etableret indenfor landbrugssektoren i flere lande og ejer blandt andet Mechan Group, som forhandler Agco i Holland, Belgien og Italien.

ZBG Agri´s køb af MI sker som et led i at etablere en større redskabsdivision i Europa, hvor MI vil være en strategisk trædesten ind på det skandinaviske marked.

Medarbejdere fortsætter

For MI betyder opkøbet, at det generationsskifte, der blev planlagt i 2017, da MI konverterede fra et AmbA til et A/S, nu er fuldt gennemført. MI får i ZBG en solid og kapitalstærk ejer, som har resurserne til at investere og ekspandere.

Salget byder ikke på de helt store forandringer. MI vil fortsat tilbyde maskiner, originale reservedele og support gennem det velkendte MI-forhandlernetværk i Danmark. Udover hovedmærkerne, Kuhn og Rauch indenfor landbrug, har MI blandt andet også mærkerne Ferris og Yanmar inden for havepark-området. MI har derudover også importen af et par mærker i Sverige som også videreføres.

Hele teamet i Vejle fortsætter, hvilket har været en væsentlig faktor i handlen og er en af grundstenene i den videre forretning.

Giver muligheder

- For MI er ZBG det perfekte match, som giver os mulighed for at ekspandere og dermed forfølge den strategi vi har styret efter de sidste par år, udtaler Kristian Jakobsen, administrerende direktør i MI.

Breevast International Holdings N.V., som investerer i og udvikler ejendomme primært i Holland/Belgien og USA har i samme forbindelse købt MI Ejendom A/S, som ejer bygningerne på Soldalen i Vejle, hvor MI holder til.

Ejerskiftet markeres med det sædvanlige åbent hus den 17. og 18. maj i forbindelse med messen Nutrifair i udstillingen på Soldalen 1.

- For MI er ZBG det perfekte match, som giver os mulighed for at ekspandere og dermed forfølge den strategi vi har styret efter de sidste par år

Kristian Jakobsen, administrerende direktør i MI

Læs også