Kendt Arla-ansigt vender tilbage i folden

Ved indgangen af næste måned starter en ny velkendt skikkelse i Arla som landedirektør for mejerikoncernens tyske marked.

Lillie Li Valeur er blevet udnævnt til administrerende direktør for Arla Foods Tyskland med start den 1. maj 2022.

I en kommentar til meddelelsen siger Arlas koncerndirektør Peter Giørtz-Carlsen følgende:

- Jeg er glad for, at Lillie vil genindtræde i Arla Foods og påtage sig denne vigtige rolle. Med Patrik Hanssons nylige udnævnelse til Chief Marketing Officer ønskede vi, at hans efterfølger vil fortsætte det stærke lederskab af vækstrejsen for den tyske virksomhed. Lillie var den ideelle pasform til dette. Hun har en dyb forståelse af det landmandsejede kooperativ og en stærk »track record« for kommerciel succes på komplekse vækstmarkeder. Lillie er også en stærk partnerskabsbygger og har gennem hele sin karriere vist, at hun sætter partnerskaber, der skaber langsigtet værdi for virksomheden, i centrum af hendes dagsorden. Dette engagement er vigtigt for fortsat at styrke vores position i Tyskland. Jeg vil gerne takke Patrik igen for hans ledelse af den tyske forretning og byde Lillie velkommen, som jeg er overbevist om vil blive en stor efterfølger.

Lillie Li Valeur kommer til den tyske forretning efter to år som administrerende direktør for den danskbaserede internationale virksomhed, Good Food Group. Før dette, i en 18-årig karriere i Arla, var Lillie Li Valeur senest vicepræsident for Arlas mælkebaserede drikkevare-forretningsenhed, der ledede et team, der konsekvent leverede tocifret vækst på tværs af europæiske og internationale markeder, med Starbucks-sortiment i spidsen, som Lillie Li Valeur har ophøjet til et langsigtet strategisk partnerskab.

Chef i Asien

Lillie Li Valeur har også ledet Arlas Kina-forretning, hvor hun udviklede og implementerede Arlas »game change-plan« for Kina gennem sit strategiske partnerskab med Mengniu. Hun blev derefter vicepræsident for Sydøstasien og etablerede Arlas Joint Venture i Bangla-desh og det regionale kontor i Kuala Lumpur.

I en kommentar til sin udnævnelse siger Lillie Li Valeur:

- Jeg er meget glad for at komme tilbage til Arla Foods og for igen at arbejde sammen med de meget passionerede kolleger for at skabe fremtiden for mejeri på en naturlig måde, en vision, der fortsat inspirerer mig. Jeg er virkelig begejstret for den nye udfordring med at lede den profitable vækstdagsorden på et af Arlas største og mest komplekse markeder. Jeg ved, at vi har et stærkt Arla-team i Tyskland og tror på, at vi vil være i stand til at gøre en sand forskel, når vi arbejder sammen med vores landmandsejere. Tak til Arla for denne mulighed, og jeg ser frem til at træde tilbage i Arla-kulturen og arbejde tæt sammen med kolleger, vores tyske landmænd og kunder for at levere vores langsigtede vision for den tyske forretning.

Lillie Li Valeur starter den 1. maj og går i løbet af de kommende uger over til at være baseret i Tyskland. Lillie Li Valeur trådte tilbage fra topstillingen i Good Food Group i januar 2022 med begrundelsen, at virksomheden ikke var vokset som håbet. Hun træder desuden ud af ingredienskoncernen Chr Hansens bestyrelse med virkning fra samme dag, eftersom hendes nye stilling kan føre til en interessekonflikt.

Læs også