Seges indgår nyt digitaliseringssamarbejde

Dansk landbrug er allerede godt i gang med at blive digitaliseret, men potentialet er stadig stort. Særligt inden for finansiel teknologi går udviklingen stærkt, og nu indgår DLBR, Seges Innovation og Copenhagen Fintech et nyt partnerskab.

Formålet med et nyt partnerskab mellem DLBR, Seges Innovation og den danske non-profit finans- og iværksætterforening Copenhagen Fintech er at forbinde dansk landbrug med miljøet af fintech start-ups i Danmark og i Norden, hvor nye trends og digitale muligheder spirer frem, lyder det i en pressemeddelelse.

- Samarbejder med start-ups inden for fintech (virksomheder, der benytter moderne teknologi og innovation til at konkurrere i markedet for traditionelle finansielle institutioner og mellemled inden for finansielle services red.) kan gøre digitale løsninger til landbruget endnu mere innovative og få dem hurtigere til markedet. Vi skal gå fra at udvikle alt selv til at bygge på standardsystemer og integrere med nye innovative løsninger. På den måde håber vi på, igennem samarbejder med start-ups, at kunne skyde nogle genveje. Derfor er partnerskabet med Copenhagen Fintech helt oplagt for os, siger Sune Aagot Sckerl, formand for digitaliseringsgruppen i DLRB og direktør i Landbosyd.

Det er blandt andet digitale finansielle løsninger som automatisering af bogholderi og fakturaer, compliance og hvidvask, alternativ finansiering og data på bæredygtighed (ESG), der er interessante for landbrugsvirksomhederne at samarbejde om.

- I Seges Innovation udvikler og optimerer vi konstant på vores digitale økonomistyringsværktøjer blandt andet ved at implementere machine learning. Men for at følge med i udviklingen inden for fintech har vi brug for at være tæt på økosystemet. Det kommer vi med dette partnerskab, siger Jens Bligaard, director, Digital Solutions, i Seges Innovation.

Gennem partnerskabet får DLBR og Seges Innovation adgang til viden og indsigt i det danske og nordiske fintech økosystem, specifik matchmaking med henblik på konkrete partnerskaber og mulighed for at deltage som partner i mindre forskningsprojekter inden for fintech med danske universiteter, lyder det.

Læs også