Nyt selskab: Agroganic skal fremover favne Agrovis internationale kunder

Agrovi stifter et nyt selskab med navnet Agroganic, der fremadrettet skal favne Agrovis internationale kunder og levere strategisk og operationel rådgivning indenfor regenerativt landbrug i Europa.

Agrovi, som har mere end 20 års erfaring med at arbejde med storskala landbrug i Østeuropa, har stiftet et nyt selskab ved navnet Agroganic, som fremadrettet skal varetage Agrovis udenlandske kunder.

Agroganic stiftes, idet Agrovi har set en international efterspørgsmål efter rådgivning i innovativ landbrugsproduktion, herunder regenerative dyrkningsformer for større landbrugsvirksomheder.

- Det er et strategisk valg at flytte Agrovis internationale kunder til Agroganic for at sikre landbrugsrådgivning af højeste kvalitet til en voksende kundeportefølje i hele Europa, skriver Agrovi i en pressemeddelelse.

Kulstoflagring og ESG

Derfor kommer Agroganic til at tilbyde strategisk og operationel rådgivning til landbrugsvirksomheder i Europa, blandt andet i form af præcisionslandbrug, kulstofslagring i jorden og ESG-rapportering.

Direktør Niels Peter Ravnsborg understreger, at regenerativt landbrug er en vigtig tilgang til at bekæmpe den igangværende klima- og biodiversitetskrise, som vi står over for i dag:

- Regenerativt landbrug handler om at arbejde med naturen fremfor imod den. Vi er nødt til at imødegå den stigende efterspørgsel på fødevarer og landbrugsprodukter, men dette skal imødekommes med ansvarlige dyrkningsmetoder, som også fokuserer på biodiversitet og kulstofbinding, siger Niels Peter Ravnsborg og fortsætter:

- Vi har den nødvendige viden til at gøre dette gennem vores ekspertise inden for alternative landbrugsproduktionssystemer, storskala-landbrug og agroøkologi. Vores mission er at sikre, at ansvarligt landbrug er en god forretning for både landmanden, klimaet, biodiversiteten og miljøet.

Læs også