Rekordudbetaling til DLF-avlerne

Truels Damsgaard, adm. direktør i DLF AmbA, kunne på selskabets generalforsamling i dag konstatere, at høsten 2021 i gennemsnit havde resulteret i en rekordhøj frøafregning på 18.000 pr. hektar til selskabets frøavlere.

Ved regnskabsgennemgangen konstaterede Truels Damsgaard, at høsten 2021 i gennemsnit havde resulteret i en rekordhøj frøafregning på 18.000 pr. hektar til selskabets frøavlere.

Truels Damsgaard, administrerende direktør i DLF AmbA, kunne på selskabets generalforsamling i dag præsentere det stærkeste regnskabsresultat til dato med en omsætning på 8.477 millioner kroner og et Ebit på 713 millioner kroner i regnskabsåret 2021/22.

- Jeg glæder mig over, at DLF har landet et stærkt resultat, hvor vi har fordoblet vores toplinje over de seneste fem år og – endnu vigtigere – at væksten på bundlinjen har fulgt godt med, sagde Truels Damsgaard, og tilføjede:

- Samtidigt har vi kunnet honorere vores ejere med en rekordstor afregning for høsten 2021, der følger efter en periode på 10 år, hvor frøafgrøderne har bidraget med en indtjening på et højt niveau til frøavlerne. Det er et meget stærkt afsæt for at videreudvikle forretningen.

Afregning på 18.000 kr. pr. ha

Ved regnskabsgennemgangen konstaterede Truels Damsgaard, at høsten 2021 i gennemsnit havde resulteret i en rekordhøj frøafregning på 18.000 pr. hektar til selskabets frøavlere.

DLF har leveret stærke resultater på vigtige kernemarkeder i Europa, Nordamerika, Sydamerika og Oceanien.

Det er resultatet af 30 års strategisk transformation af DLF, hvor DLF er gået fra at være et produktionsselskab uden egne sorter og internationale salgskanaler til i dag at være global markedsleder med egen forædling og et internationalt salgs-/distributionsnetværk.

Læs også