bannerPos

Ny kontrolordning på ret kurs

22-05-2020 09:53

Efter lang tids venten kunne sagen omkring det første sønderjyske minivådområde forleden afsluttes, og landmandsparret bag projektet, Martin Hansen og hustruen Bettina ved Rødekro, kunne få deres penge.

Den lange ventetid skyldtes ifølge oplandskonsulent Per Aalykke Jensen, SLF, at Landbrugsstyrelsen grundet uklare og rigide retningslinjer omkring kontrol i foråret 2019 kasserede de fire første anlæg, der blev afsynet. Det skabte usikkerhed om ordningen. Oplandskonsulenterne kunne ikke på det foreliggende grundlag anbefale landmændene at gå i gang.

Med en stor samlet indsats af Seges, Landbrug & Fødevarer og Landbrugsstyrelsen lykkedes det efterfølgende at få etableret et nyt grundlag for kontrol og afsyning.

De færdige anlæg kan opmåles af en landinspektør, og denne opmåling kan sammen med fotodokumentation, m.m., udgøre kontrolgrundlaget. Corona-nedlukningen gav yderligere ventetid – men langt om længe fik Martin Hansen pengene sat ind på kontoen.

- Det tegner godt for den nye kontrolordning, og oplandskonsulenterne ser frem til, at mange landmænd nu tilmelder sig ordningen, siger Peter Aalykke Jensen ifølge SLF´s hjemmeside.

Dårlig majspakning kan hurtigt koste en kvart million

Dårlig pakning i siloen af majs fra 100 hektar kan hurtigt komme til at koste 250.000 kroner.

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.

Spekulanterne satser stadig på optur til afgrødepriserne

De spekulative amerikanske kapitalfonde udbygger deres købspositioner i afgrødefutures, til trods for den igangværende høst i USA. De spekulative amerikanske kapitalfonde satser især på, at prisen for sojabønner skal op. Det forventer jeg også. Men på den korte bane må vi forvente en nedadgående priskorrektion på afgrødemarkedet.
Side 1 af 1931 (38615 artikler)Prev1234567192919301931Next