NUTRIFAIR 2022
FAGLIGHED | VIDEN | NETVÆRK

Tak til dette års besøgende og udstillere.

Indtil næste messe kan du gense de faglige indlæg fra NutriFair Scenen 2022. Bliv blandt andet klogere på nye fodringsløsninger, lær mere om zinkfrifodring, mød frontløbere fra landbrugsmarkedet, få indsigt i situationen på det internationale finansmarked og lang række spændende vinkler på branchen.

MESSENYT:
Messeprogram
Hurtigtest fra Point of Cow kan spare hver anden behandling mod mastistis, fortæller Tomas Ussing fra Point of Cow. Han ses her med sin medhjælpende hustru Christina Widholm. Foto: Anne Wolfenberg
  • Effektivt Landbrug

Hurtigtest kan spare hver anden behandling mod mastitis

Ifølge Point of Cow er der et anseeligt økonomisk potentiale i en hurtigtest, der kan vise, om du skal behandle dine køer for mastitis eller ej.
I begyndelsen af 2022 skiftede det danskbaserede techfirma Cowconnect navn til Feedlync by Cowconnect. - Men vi er stadig de samme, forsikrer sælger Thomas Grenaa Christensen. Fotos: Anne Wolfenberg
Effektivt Landbrug
Forbedret program holder styr på foderet
Det danske, cloudbaserede foder- og lagerstyringsprogram Cowconnect så dagens lys i 2017, men har udviklet sig siden. Både af navn og gavn, og findes i dag i 18 lande.
Kristian Lauridsen (th.) og Lars Naursgaard fra Cargill benytter blandt andet Nutrifair til at præsentere Cargills sidste nye fodertilskud BehavePro. Foto: Camilla Bønløkke
Effektivt Landbrug
Forbedret velfærd i soholdet med nyt fodertilskud
Reduceret sodødelighed og færre udfordringer med halebid i smågrisestalden er ifølge Cargill blot nogle af de fordele, som det nye fodertilskud BehavePro kan bidrage med i soholdet.
Agrisys’ hollandske samarbejdspartner Arno Van Brandenburg, Nedap, fortæller om et nyt system, hvor en vægt i transponderstalden automatisk justerer søernes foderkurver, så man undgår de normale ulemper, der er ved for mange fede og tynde søer i besætningen. Foto: Anne Wolfenberg
Effektivt Landbrug
Økonomisk gevinst ved autojustering af søernes foderstyrke efter deres vægt
Hollandsk svineproducent scorer kassen i smågriseproduktionen, efter han er begyndt at justere søernes foderstyrke efter deres vægt.
Messetilbud
Køb abonnement på Effektivt Landbrug

Abonner på Effektivt Landbrug, print eller digitalt, og få nyheder, viden og sparring på dit erhverv.

Colodan Feed

ColoDan Feed er et tilskudsfoder til kalve fremstillet af tørret råmælk fra danske besætninger og indeholder 99% råmælk. Råmælken indsamles fra udvalgte lokale besætninger og stammer fra de to første udmalkninger efter kælvning, hvor indholdet af immunstoffer og næringsstoffer er højest. ColoDan Feed er fremstillet ved en skånsom tørringsproces så de bioaktive stoffer i råmælken bevares.

TandeMate

TandeMate er et tilskudsfoder til stabilisering af fordøjelsen omkring fravænning. TandeMate er et fibertilskud bestående af fermenteret pileekstrakt, udvalgte fibre og gær. Fravænningen er en stressfuld periode for grisen og derfor er det vigtigt at støtte grisens fordøjelsessystem i denne periode så grisen kommer godt igennem fravænningsperioden.

Din mening er vigtig for os.

Vi har sat strøm til NutriFair med NutriFair Online, og vi håber platformen forbedre din messeoplevelse. Men vi vil være endnu bedre, og vi tror, at du kan hjælpe. Tilmeld dig her og deltag i udviklingen af NutriFair Online. Vi kvitterer med en god middag og 100 highfives.

Udstillervideoer
Vi tilbyder foder, mælkeerstatning og løsninger til unge produktionsdyr. Produkter i høj kvalitet kombineret med professionel vejledning.
Danish Genetics’ avlssystem bygger på mere end 100 års erfaring med professionel svineavl kombineret med genetik i verdensklasse.
Mød os fra Daka, og få tips til at vejlede dine medarbejdere i at håndtere døde dyr.
Webinarer

Det kan være svært at agere som landmand i disse svære tider. Afgrøde-, gødnings- og foderpriser er høje. Prisen for kød er samtidig forholdsvis lav. Dette ulige bytteforhold vil ændre sig med tiden. Men det er samtidig en usikker tid vi står overfor, med udsigt til store prisudsving for landbrugsprodukter. Jeg vil i dette indlæg præsentere mit bud på, hvad jeg forventer for prisudviklingen for afgrøder, foder og kød i den resterende del af året.

I anledningen af at vi endelig nærmer os Nutrifair 2022, inviterer vi til en webinarrække, med et blik ind i sceneprogrammet fra årets messe. Til dette første webinar får vi besøg af Peter Arendt fra Min Agro til et syn på markedssituationen.

De seneste to år har Vilomix sammen med SEGES afprøvet forskellige tiltag ude hos flere landmænd i forløbet med at blive zinkfri. Her har de sammen med landmændene selv, deres dyrlæge og medarbejdere optimeret arbejdsgange og indkredset de nøglepunkter, som er helt centrale for en succesfuld fravænning uden brug af zink.
Tina Sørensen, projektleder fra SEGES, og Kristina Sørensen, produktchef ved Vilomix er klar til at fortælle om erfaringerne fra projektet til NutriFairs andet webinar.

”Vi er så tæt på deadline for udfasningen af zink, og derfor vil vi virkelig gerne bidrage med inspiration til de landmænd, som skal til at gå i gang nu. Vi har øvet os på det i to år sammen med en række landmænd. Selv om hver eneste stald og hver eneste bedrift er forskellige, så har vi nu et rigtig godt udgangspunkt for at kunne rådgive både i, hvordan man sætter et godt team omkring zinkfri fravænning – særligt i forhold til for eksempel management, hygiejne og foderløsninger,” fortæller Kristina Sørensen.

På Webinaret vil deltagerne blandt andet blive præsenteret for griseproducent Anders Rold, der er en af de landmænd, som var en af de første til at gennemføre projektet med SEGES og Vilomix, og som i dag succesfuldt er blevet zinkfri.

Tilgå webinaret via linket. Webinaret tager ca. 35 min

.