Veteraner pløjer på Langeland

I år foregår arrangementet lørdag den 25. september på Morten Andersens Maskinstation.

Både lokale og pløjere fra andre landsdele stiller op ved Langelands Veteranpløjeres pløjedag. Billedet er fra det seneste arrangement i 2019. Foto: Camilla Bønløkke

Selv om ploven anvendes på færre og færre arealer i det moderne landbrug, så er pløjning stadig populært, når det gælder stævner med veterantraktorer.

For tolvte gang inviterer den langelandske klub for veteranpløjere til pløjedag. De senere år har der været samlet over 30 pløjere ikke kun fra Langeland, men fra hele Fyn og såmænd også fra Sjælland. Herfra plejer den tidligere lokale mester, Uffe Mortensen, at stille op sammen med flere kammerater med deres veterantraktorer og plove.

Niels Frovin Christensen fra Langelands Veteranpløjere håber på samme interesse til årets stævne, som finder sted lørdag den 25. september, med tilmeldingsfrist til og med den 19. september.

Arrangementet finder denne gang sted på et areal hos Morten Andersens Maskinstation i Torpe ved Rudkøbing. Der indledes med kaffe og briefing klokken ni, og selve pløjningen foregår fra 10-12 og igen fra 13-15. Derefter er der præmieuddeling til de veteranpløjere, som har valgt at stille op ved konkurrencepløjningen.

Læs også