Velkommen til dyrskue i Lemvig

I weekenden den 2. og 3. juni er der Lemvig Marked og Dyrskue på flyvepladsen i Lemvig. Traditionen tro bliver det med fokus på de klovbærende dyr om lørdagen, mens hestehovene indtager pladsen søndag.

DYRSKUE Lemvigegnens Landboforening og Lemvig Flyveklub byder velkommen til »Klovdag« og »Hovdag« på Lemvig Marked og Dyrskue lørdag og søndag den 2. og 3. juni.
Masser af dyr, maskiner, faglige udstillinger, nye biler, kræmmerstader, arbejdende stande, foreningsaktiviteter og underholdning bliver linet op, så der er noget at se på for hele familien.
Lørdag bliver der fokus på malkekøer og kødkvæg, mens hestene kommer i centrum søndag.

Stor tilslutning af malkekvæg

I år har især tilmeldingen af malkekøer overrasket positivt.
- Det ser rigtig, rigtig godt ud. Der er en, som er tilbage efter en udstillingspause og så er der også et par helt nye udstillere med, fortæller Steen Fjordside, kvægbrugskonsulent ved Lemvigegnens Landboforening.
Han glæder sig over, at både lokale, men også udstillere langvejs fra bakker op om skuet.

Se verdens største hest

Kødkvægsudstillingen er på niveau med sidste år, med dyr indenfor racerne Dansk Blåkvæg, Grauvieh, Hereford og Limousine.
Der kan i år også ses en del flere heste end tidligere år. Blandt andet er der tilmeldt to eksemplarer af verdens største hesterace, Shire. En race, som ofte bliver over 180 centimeter høj, og med en kampvægt på minimum 800 kilo og gerne over 1.100 kilo

Børnedyrskue med sin cykel

For få år siden flyttede børnedyrskuet fra Råbjerghøj og til dyrskuet i Lemvig. Derfor vil man lørdag kunne se over 40 tilmeldte børn med en række kalve og heste, enkelte hunde og så en enkelt deltager, som stiller med sin cykel.
- Vi har flere år haft kalvetræk, hvor primært landmandsbørn trækker en kalv gennem en forhindringsbane, så det giver god mening at børnedyrskuet bliver samlet med de andre aktiviteter for børn, siger Steen Fjordside.

Lemvig Marked og Dyrskue
Dato: 2. og 3. juni
Klokkeslæt: 09.30 – 16.00
Sted: Ringkøbingvej 127, 7620 Lemvig
Billetpris: 25 kroner

 

Læs også