bannerPos

Seneste nyt

Korrektion på afgrødemarkedet

I denne uge har vi set et afgrødemarked komme en anelse i tvivl om, hvorvidt de kraftige prisstigninger skal fortsætte. Det forventer jeg sådan set, at de skal, og jeg ser den aktuelle svækkelse af afgrødepriserne her hen mod ugens afslutning som en købsmulighed frem for et signal til at sælge afgrøder.

EU-Domstolen hamrer en pæl gennem danske gebyrstigninger

Statslige gebyrstigninger står til at ramme danske landmænd. Miljøgodkendelser stiger »over natten« med 30 procent, mens taksten for statslige dyrlægegodkendelser ved slagtning på mark tre-firdobles. EU-domme underkender imidlertid statens tolkning af EU-reglerne. En aktuel, dansk retssag om gebyrer trækkes i langdrag af staten, mener branchefolk.

Gylle ved etablering af vårafgrøder

Gylle kan udbringes til vårafgrøder før eller efter såning. - Valget påvirker den udbringningsteknik, der skal benyttes. Men valget har også betydning for udnyttelsen af gyllens næringsstoffer, lyder det fra Seges.

Placeret gødning ved såning af vårsæd er fremragende

Sikreste og bedste resultat fås ved placering af hele mængden af NPK-gødning. - Placering eller sam-såning af 30-40 procent af N-mængden og nedharvning af resten inden såning kan give tilsvarende resultat, oplyser Ole Schou, VKST.

Personlig karakter til hver frøavler

Alle DSV's frøavlere har fået en personlig »ratingkarakter«, som viser, hvor man som frøavler teknisk og fagligt ligger i forhold til andre avlere. Det blev oplyst på de to avlermøder, som DSV i denne uge har holdt online.

Mens vi venter på Balaya

Det er stadig uafklaret, om det meget ventede svampemiddel, Balaya, når at blive godkendt til den forestående vækstsæson. Der må derfor laves to strategier for svampesprøjtning i hvede – en med og en uden Balaya.

Brug mere såsæd i år end normalt

Der sælges igen i år såsæd med meget høj tusindkornsvægt. - Det betyder, at der skal bruges mere såsæd her til forårssåningen end normalt. Så har du købt såsæd nok, spørger Rikke Bjørn Heinfelt fra VKST.

Tilbud om gratis PRRS-sekventering

Sekventering er et vigtigt redskab, når eventuel spredning af PRRS skal vurderes. Det tilbydes nu gratis i visse situationer.

Hjælp med at finde herbicidresistens

Hvis man som planteavler opdager manglende effekt af en ukrudtssprøjtning på agerrævehale, italiensk rajgræs, fuglegræs, kamille eller kornvalmue, vil Seges gerne have en melding herom til at samle på et Danmarkskort.
Side 1 af 2021 (40403 artikler)Prev1234567201920202021Next