Arla investerer næsten en halv milliard kroner til ekstra flødeost i Holstebro
Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner.

Mejeriet i Holstebro producerer årligt omkring 155.000 ton smør og smørbare produkter som Lurpak og Kærgården, mens der også produceres omkring 119.000 ton flødeost. Foto: Arla
En markant vækst indenfor flødeost på globalt plan smitter nu positivt af på Arla Foods’ mejeri på Hjermvej i Holstebro.
Der er nemlig behov for ekstra produktionskapacitet af blandt andet det velkendte Arla Buko-brand, og derfor har den øverste ledelse netop sagt god for en stor investering på godt 440 millioner danske kroner (59,4 millioner euro) i Holstebro.
Konkret betyder investeringen en udvidelse på 6.500 kvadratmeter fordelt på en ny kontorbygning med nye omklædningsrum, mere lagerkapacitet og bedre håndtering af spildevand, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere.
- Vi har en meget stærk position i mange markeder i flødeost-kategorien, og med fortsat vækst i markedet er der behov for nye investeringer. Med denne investering i Holstebro vil vi kunne imødekomme dette behov og samtidig være med til at skabe yderligere arbejdspladser i Danmark, siger Henrik Lilballe Hansen, landedirektør i Arla Danmark.
16.400 ton
Mejeriet i Holstebro producerer årligt omkring 155.000 ton smør og smørbare produkter som Lurpak og Kærgården, mens der også produceres omkring 119.000 ton flødeost. Med udvidelsen vil der komme yderligere 16.400 ton flødeost gennem mejeriet hvert år.
- Vi er glade og stolte over, at der nu bliver investeret yderligere i vores mejeri her i Holstebro, og vi ser frem til fortsat at levere flødeost af højeste kvalitet og snart i endnu større mængder, siger Mette Møller, direktør for Holstebro Mejeri.
Udvidelsen forventes klar til brug i januar 2028.