bannerPos

Mink-ekspert på kvæg-jagt

Stig Nielsen Pilgaard håber at få bedre fat i kvægfolket over de kommende år.

Christian Carus

Journalist
08-03-2018 07:45
Norcar sidder stærkt på minkmarkedet, når det gælder minilæssere. Nu arbejder man på et koncept, der skal åbne kvægfolkets øjne for de finske maskiner.
Med sin smalle bagdel, manøvredygtighed og hjulafskærmninger, der passer under burene, har Norcar været mange danske minkavleres foretrukne minilæsser i mange år.

Det er 51 år siden, det finske firma startede serieproduktionen af minkmaskiner, og minilæsseren kom på samlebåndet for 23 år siden.

Det er dog ikke nogen tilfældighed, at administrerende direktør for Norcar DK, Stig Nielsen Pilgaard, havde fundet vej til Agro Nord for at møde kvægbønderne.

- Minkavlerne er vores største kunder, derefter kommer hestefolkene, mens kirkegårde de sidste fem år også har udvikle sig til store kunder. Men vi forsøger hele tiden at afsøge nye markeder, og arbejder på et koncept, hvor vi via flere mindre forhandlere gerne skulle blive bedre til også at få fat i kvæggårdene. For vi har maskiner, der er stærke nok og ikke er så klodsede som mange andre på markedet. Men vi må indrømme, at vi møder mange landmænd, som ikke har noget med mink at gøre, der siger »Norcar, hvad er det for noget?«, fortæller Stig Nielsen Pilgaard.
 

Driftssikker

 
Norcar sælger minilæssere i prisklasser fra 150.000 til en halv million. En af de bedst sælgende er a6226-modellen med en 30 hestes motor og en løftekraft på 1,2 tons – det samme som maskinen selv vejer. Designet gør dog, at maskinen er stabil selv ved maksimal belastning, mens en sikkerhedsmekanisme betyder, at det ikke er muligt at løfte mere en de 1,2 tons.

- Der er blevet brugt meget tid og energi på at lave en konstruktion, der er ergonomisk, nem at betjene, sikker og nem for kunderne at servicere, forklarer Stig Nielsen Pilgaard.

- Vores maskiner ligger måske i den dyrere ende, men jeg mener, at nogle af de stærkeste producenter inden for landbruget kommer fra Finland.
Derfor har vi også mange faste kunder, som bliver ved med at vende tilbage til os. Nogle kunder er så trofaste, at jeg nu er begyndt at sælge til tredje generation i familien, fortæller direktøren, der dog ikke ser meget til sine kunder, når først maskinerne er skibet afsted.

- Når jeg afleverer en maskine, plejer jeg at sige, at vi ses igen om ti år. For driftssikkerhed er også en af de ting, der har gjort os til førstevalg på minkfarmene.

Landmænd: Vi vander meget mindre, end kommunen tror

Masser af boringer til markvanding er ikke i brug i Aabenraa kommune. Men det tror kommunen, lyder det fra LandboSyd. Og det giver landmændene problemer med at få tilladelser.

18.000 gæster fredag og regnvejr lørdag i Odense

Efter en flot start i solskin er det fynske dyrskue druknet i regn i dag, hvor de bedste dyr blev kåret. Til gengæld er vejrudsigten lovende for skuets sidste dag søndag.

Den nye ferielov – er din virksomhed klar

Med den nye ferielov indføres samtidighedsferie, som betyder, at lønmodtageren kan afholde ferie samtidig med, at den optjenes.

Vandforsyningsselskab ønsker samarbejde med landmænd

Trefor Vand, Danmarks fjerdestørste vandforsyningsselskab, står over for at skulle lave hundredvis af aftaler med landmænd om pesticidfri drift nær vandboringer. Selskabets virkemiddel lige nu er frivillige aftaler. Selskabet vil lave aftale både inde og uden for BNBO.

Agromek-bussen er stort set fyldt til Borgeby

Der er ved at være fyldt op i Agromek-bussen, der kører fra Midtjylland til Sydsverige i forbindelse med Borgeby Fältdagar den 26. juni. Men det er stadig muligt at komme med.
Side 1 af 1565 (31282 artikler)Prev1234567156315641565Next