bannerPos

Mink-ekspert på kvæg-jagt

Stig Nielsen Pilgaard håber at få bedre fat i kvægfolket over de kommende år.

Christian Carus

Journalist
08-03-2018 07:45
Norcar sidder stærkt på minkmarkedet, når det gælder minilæssere. Nu arbejder man på et koncept, der skal åbne kvægfolkets øjne for de finske maskiner.
Med sin smalle bagdel, manøvredygtighed og hjulafskærmninger, der passer under burene, har Norcar været mange danske minkavleres foretrukne minilæsser i mange år.

Det er 51 år siden, det finske firma startede serieproduktionen af minkmaskiner, og minilæsseren kom på samlebåndet for 23 år siden.

Det er dog ikke nogen tilfældighed, at administrerende direktør for Norcar DK, Stig Nielsen Pilgaard, havde fundet vej til Agro Nord for at møde kvægbønderne.

- Minkavlerne er vores største kunder, derefter kommer hestefolkene, mens kirkegårde de sidste fem år også har udvikle sig til store kunder. Men vi forsøger hele tiden at afsøge nye markeder, og arbejder på et koncept, hvor vi via flere mindre forhandlere gerne skulle blive bedre til også at få fat i kvæggårdene. For vi har maskiner, der er stærke nok og ikke er så klodsede som mange andre på markedet. Men vi må indrømme, at vi møder mange landmænd, som ikke har noget med mink at gøre, der siger »Norcar, hvad er det for noget?«, fortæller Stig Nielsen Pilgaard.
 

Driftssikker

 
Norcar sælger minilæssere i prisklasser fra 150.000 til en halv million. En af de bedst sælgende er a6226-modellen med en 30 hestes motor og en løftekraft på 1,2 tons – det samme som maskinen selv vejer. Designet gør dog, at maskinen er stabil selv ved maksimal belastning, mens en sikkerhedsmekanisme betyder, at det ikke er muligt at løfte mere en de 1,2 tons.

- Der er blevet brugt meget tid og energi på at lave en konstruktion, der er ergonomisk, nem at betjene, sikker og nem for kunderne at servicere, forklarer Stig Nielsen Pilgaard.

- Vores maskiner ligger måske i den dyrere ende, men jeg mener, at nogle af de stærkeste producenter inden for landbruget kommer fra Finland.
Derfor har vi også mange faste kunder, som bliver ved med at vende tilbage til os. Nogle kunder er så trofaste, at jeg nu er begyndt at sælge til tredje generation i familien, fortæller direktøren, der dog ikke ser meget til sine kunder, når først maskinerne er skibet afsted.

- Når jeg afleverer en maskine, plejer jeg at sige, at vi ses igen om ti år. For driftssikkerhed er også en af de ting, der har gjort os til førstevalg på minkfarmene.

Danmarks drænsystem er en stor og vigtig national investering

Dræningen af en stor del af landbrugets arealer har en samlet værdi af 26 milliarder kroner. Det må være et krav til en ny vandløbslov, at vi bevarer værdien af denne nationale investering, mener formanden for Danske Vandløb.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken, og kommer med forslag til løsningsmuligheder.

Kalk udfælder tungmetaller og fremmer regnormes aktivitet

Ved kalkning udfældes tungmetaller som aluminium og jern, og jordens porøsitet forbedres, da kalk blandt andet kan influere på dannelsen af mikro- og makroaggregater. Ligeledes påvirkes regnorme positivt af kalkning.

- Hvis vi kunne dræne himlen, så gjorde vi det

Dræningsgrejet er blevet opdateret væsentligt hos SM Entreprenørfirma A/S i Roslev på Salling. Men lige nu er alles fokus på at få bjerget årets høst.

Historiske merudbytter for svampebekæmpelse i vinterhvede

Syv ud af ti landsforsøg i vinterhvede er gjort op, og de foreløbige resultater viser, at de ældre sorter skuffer. Heldigvis finder nye vej og gør det godt. Der er dog en stor variation i merudbytter mellem sorterne.

Går i hegnet med fem blade på kniven

Det er højsæson for hegnsklippere landet over på bagkant af høsten. I Sønderjylland huserer Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation, og han har nok at se til.

Få styr på overgangsordningen til det nye feriesystem

Overgangsperioden til den nye ferielov træder i kraft allerede den 1. september 2019 og får betydning for alle lønmodtagere – og medfører nye krav for dig som arbejdsgiver.

Lad os få nogle flere digitale skæverter i stalden

Jeg vil vove den påstand, at hvis vi havde de fornødne digitale løsninger og data, så vil vi kunne eliminere en stor del af de heldbaserede resultater.

Kalkning bør igen komme i fokus

Der er frem til 17. september mulighed for at få tilskud på op til 100 procent til rydning og hegn i visse Natura 2000-områder.
Side 1 af 1613 (32249 artikler)Prev1234567161116121613Next