Tredje gang er lykkens gang på Agromek

For første gang i fire år er der igen Agromek i MCH Messecenter Herning. Og der bliver rigeligt at se på for de forventeligt mange tusinde gæster.

To gange har coronapandemien sat en stopper for Agromek. Men arrangørerne af Nordeuropas største landbrugsmesse er ikke til at slå ud, og tredje gang har vist sig at være lykkens gang, så arrangementet finder nu sted.

Først blev den oprindelige 2020-udgave flyttet fra november 2020 til januar 2021, man på det tidspunkt var der fortsat så mange restriktioner, at arrangørerne igen valgte at udsætte Agromek – i første omgang på ubestemt tid. I april 2021 blev det så vedtaget at udsætte messen til november/december 2022.
Tredje gang blev lykkens gang. Agromek venter nu lige om hjørnet, og forventningerne til messen de to sidste dage i november og de to første decemberdage er store. 

Der er tilmeldt over 500 udstillere, og i løbet af de fire messedage forventes mere end 40.000 besøgende, der har været »det normale« for Agromek, som i år finder sted for 42. gang.

65 produktnyheder

Vanen tro er der et væld af aktiviteter i løbet af messen, der som altid også har forskellige temaområder, hvor man går i dybden med forskellige emner. Traditionen tro kan de besøgende også se frem til en række nyheder.

På Agromek 2022 præsenteres således hele 65 produktnyheder, der er blevet vurderet og bedømt af et fagligt ekspert- og dommerudvalg og tildelt henholdsvis et, to eller tre stjerner. 

Det kan være en vanskelig opgave at vælge det mest interessante ud i det tætpakkede program til Agromek 2022 i MCH Messecenter Herning. For programet stikker i mange forskellige retninger. 

Arrangørerne bag har offentliggjort programmet, og her dykker vi ned i det mest interessante.

En unik del af Agromek

Er man interesseret i biogas og grøn omstilling, kan man i den grad få inspiration til fremtiden på Agromeks Hal K. Det sker med en lang række oplæg med deltagelse af nogle af de fremmeste stemmer i udviklingen af den grønne gas. 

En af dem, Lars Toft fra Seges, har arbejdet med biogas i årevis, og på årets Agromek går han på scenen onsdag med et oplæg, der handler om samarbejdet omkring biogas, og spørgsmålet om klimakreditter til landmænd. Det sker på Biogasscenen onsdag kl. 14.15.

På biogasprogrammet er der også blevet plads til en paneldebat om biogassen og dens klimaprofil. Her kan man blandt andet høre direktør hos Nature Energy og Henrik Høegh fra Biogas Danmark i en debat, der er modereret af Landbrugspodcasten. Det er torsdag mellem kl. 11 og kl. 12.

Er fremtidens landbrug grønnere?

Innovation og nytænkning er en essentiel del af landbruget. Det gør sig også gældende i forhold til Agromek, hvor programmet Fremtidens Dage kigger på alt lige fra regenerativt landbrug over GMO-afgrøder til brug af droner og robotter i det daglige landmandsarbejde. 

Programmet starter med pænt besøg af den hollandske ambassadør, Nienke Trooster, der vil fortælle om de historiske bånd mellem Danmark og Holland, inden de to hollandske landbrugseksperter, Martin Scholten fra Wageningen Universitet og Jack Vera, vil debattere de fremtidige udfordringer for landbruget i de to lande. 

Det sker tirsdag den 29. november kl. 12.45 i Hal E.

Løs udfordringen!

Årets Agromek byder også igen på Science-udfordringen, der er en del af Fremtidens Dage. Det afvikles i samarbejde med Seges Innovation, Teknologisk Institut og Foojob Nordic.

Her får en række studerende udleveret en case, som udspringer fra en reel udfordring i landbruget, som udstillere på Agromek har indsendt. Resultatet af case-arbejdet skal præsenteres ved den store finale på Agromek. 

Udfordringen giver de studerende mulighed for at vise  deres færdigheder og idéer over for landbrugssektorernes ledere, en jury af internationalt respekterede akademikere og kendte erhvervsledere.

Stjernestøv

Samme dag er der awardshow, hvor vinderne af årets Agromek Awards bliver udpeget. Der er udtaget 21 nominerede til de eftertragtede priser på årets messe. 

De nominerede nyheder er inddelt i 5 sektorer: Kornhåndtering, Traktor og Høstmaskiner & Entreprenør, Vej, Park og Anlæg, Markredskaber, Staldmekanisering samt Viden og Service & Øvrige.

Et stærkt panel af dommere og eksperter bedømmer de indsendte nyheder og tildeler dem samtidig henholdsvis 1, 2 eller 3 stjerner.

Dommerudvalget består af et fast udvalg af landmænd, en maskinkonsulent samt Agromeks direktør. Derudover bidrager en række udvalgte konsulenter og eksperter inden for hvert deres ekspertområde.

Danmarks bedste

Muh! Sådan kommer det til at lyde i Hal Q på MCH til den traditionsrige kvægudstilling ved årets Agromek. Det er Viking, der afholder udstillingen, hvor man kan se noget af det bedste danske kød- og malkekvæg i levende live. 

Traditionen tro forløber kvægudstillingen over alle fire dage af Agromek 2022. Der er også arrangeret seminar for Vikings medlemmer. Det foregår tirsdag, onsdag og torsdag. 

Agromek 2022

Åbningstider:

Tirsdag den 29. november: Kl. 9.00 - 17.00
Onsdag den 30. november: Kl. 9.00 - 20.00 (gratis entré fra kl. 16.00)
Torsdag den 1. december: Kl. 9.00 - 17.00
Fredag den 2. december: Kl. 9.00 - 17.00

Adresse: MCH Messecenter Herning, Vardevej 1, 7400 Herning

Billetpriser og billetkøb – se www.agromek.dk

Arrangører: Dansk Agroindustri og Landbrug & Fødevarer

Besøgstal

Besøgstallene for de tre seneste udgaver af Agromek
November 2014: 46.919
November 2016: 41.688
November 2018: 40.214

Læs også