Sponseret af: Syngenta Nordics A/S

Ny vinterhvedesort skiller sig markant ud: SY Revolution har alle de efterspurgte egenskaber

Når vi ser nærmere på årets landsforsøg i vinterhvede, skiller én sort sig markant ud: SY Revolution. Denne vinterhvedesort leverer ikke kun høje udbytter, men også en række andre attraktive egenskaber, der gør den til et sikkert valg for danske landmænd.

Med et udbytteforholdstal på 103 i forhold til sortsblandingen, fremragende brødhvedekvalitet, stærk sygdomstolerance, resistens mod hvedegalmyg og solide stråegenskaber, formår SY Revolution at forene alle de kvaliteter, som landmændene efterspørger i én og samme sort.

Højtydende og Stabil i Landsforsøg

SY Revolution er resultatet af Syngentas tyske forædlingsprogram og er udviklet gennem krydsning af otte forskellige sorter, der alle bidrager med stærke agronomiske og brødhvedeegenskaber.

Denne genetiske baggrund giver SY Revolution en robusthed og tilpasningsevne, som gør den velegnet til dyrkning i et bredt geografisk område. De seneste tre års landsforsøg har dokumenteret denne udbyttestabilitet med et gennemsnitligt forholdstal på 101.

SY Revolution er optaget på den danske brødhvedeliste, hvilket giver landmænd mulighed for at tildele ekstra kvælstof, hvis de øvrige betingelser på området er opfyldt.

For dem, der fokuserer på brødhvedeproduktion, tilbyder SY Revolution de eftertragtede kvaliteter: højt proteinindhold, højt glutenindhold, stabilt faldtal og en høj hektolitervægt. Det gør sorten yderst konkurrencedygtig som både brødhvede, kikshvede og foderhvede.

Enestående sygdomstolerance og stærke stråegenskaber

En af SY Revolutions mest imponerende egenskaber er dens stærke tolerance over for de vigtigste svampesygdomme. Særligt denne sæson har været en udfordring for mange sorter, som har oplevet betydelige udbyttetab i arealer som ikke er sprøjtet med fungicider. Her har SY Revolution udmærket sig ved at bevare et stabilt udbytte, hvor flere andre sorter har set tab på over 10 procent. Denne modstandsdygtighed giver landmændene en ekstra sikkerhed for, at sorten præsterer selv i vanskelige sæsoner.

Dertil kommer, at SY Revolution besidder fremragende stråegenskaber, hvilket gør den særligt velegnet til konceptavl, hvor vækstregulering ikke er tilladt. De stærke strå gør sorten modstandsdygtig over for lejesæd, hvilket er en vigtig faktor for mange danske planteavlere.

En ny og værdiskabende sort for fremtiden

SY Revolution giver danske landmænd adgang til ny og forbedret genetik, der kan levere resultater under en række forskellige dyrkningsbetingelser. Uanset om fokus er på brødhvede, kikshvede eller foderhvede, tilbyder SY Revolution en alsidig løsning, der kan indgå både i sortsblandinger og som ren bestand. Den nye sort repræsenterer en mulighed for at afprøve noget nyt og skabe mere værdi på markerne, end det tidligere har været muligt.

For de danske landmænd, der ønsker at optimere deres produktion og samtidig opnå stabile og høje udbytter, er SY Revolution derfor et oplagt valg.

Syngenta Nordics A/S

Strandlodsvej 44
2300 København S