Dansk kalv på festival

Claus Hein, salgsdirektør i Danish Crown Beef, vender tilbage til rødderne, når der i den kommende weekend er Food Festival i Aarhus. Han skal nemlig være slagter og makker til stjernekokken Jesper Koch.

Claus Hein, salgsdirektør i Danish Crown Beef, vender tilbage til rødderne, når der i den kommende weekend er Food Festival i Aarhus. Han skal nemlig være slagter og makker til stjernekokken Jesper Koch, oplyser Danish Crown.

- Jeg kender faktisk ikke Claus’ færdigheder som slagter, men jeg ved, han er god til at snakke, så jeg er helt sikker på, det bliver underholdende for publikum. Og jeg kan love, at der bliver rig lejlighed til at smage på kalvekødet, siger Jesper Koch. 

Uddannet butiksslagter

Claus Hein har faktisk svendebrev som butiksslagter. Derfor har han sagt ja til at udbene og partere en »kalvepistol«.

- Jeg får simpelthen hele den bagerste del af en halv kalv at skære i, og så er det planen, at Jesper Koch tilbereder de forskellige delstykker, efterhånden som jeg får dem skåret ud, fortæller Claus Hein, der indrømmer, at det er en del år siden, han med kniven i hånden har kastet sig ud i så stort et projekt.

Det er Føtex, der har fået idéen til eventen, som finder sted lørdag eftermiddag fra kl. 14-16.30. Publikum har mulighed for at stille spørgsmål undervejs samt ikke mindst smage de forskellige tilberedninger, som Jesper Koch fremtryller.

Festival i weekenden i Aarhus

- Jeg har lidt forskelligt dyppelse og saucer med, så vi kan give dem, der kommer forbi, et godt indtryk af alle de muligheder, der er i kalvekød. Mørbraden og fileten kender de fleste, men vi kommer også rundt om både skanken, lårtungen og kalveklumpen, så vi får faktisk travlt de to timer, vi er på, siger Jesper Koch.

Food Festivalen finder sted på Tangkrogen i Aarhus fra fredag til søndag.

Læs også