Landbrugs- og Fiskeristyrelsen har flyttet omkring 300 arbejdspladser til Sønderjylland

1. juni har Landbrugs- og Fiskeristyrelsen flyttet langt størstedelen af de udflytningsberørte arbejdspladser på landbrugsområdet til Augustenborg og Tønder. Dermed har styrelsen gennemført udflytningen af cirka 300 arbejdspladser siden 2016.

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen har frem til og med i dag gennemført udflytningen af cirka 300 statslige arbejdspladser fra København til henholdsvis Augustenborg og Tønder.

Dermed har styrelsen gennemført udflytningen af næsten alle arbejdspladser på landbrugsområdet til Sønderjylland, forklarer direktør Jette Petersen.

- Vi har på lidt over et år gennemført en udflytning af omkring 300 arbejdspladser. Samtidig formåede vi sidste år – takket være en kæmpe indsats fra både erfarne og nye medarbejdere – at nå vores mål om udbetaling af omkring seks milliarder kroner i direkte landbrugsstøtte til tiden. Det var ikke lykkedes, hvis ikke alle medarbejdere havde givet den en skalle, siger hun.

Farvel til erfarne medarbejdere

Regeringen offentliggjorde i oktober 2015, at omkring 3.900 statslige arbejdspladser skal flyttes fra København til lokaliteter i hele Danmark. 388 af disse arbejdspladser hører under Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, det daværende Naturerhvervstyrelsen.

36 af medarbejderne fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsen i København er flyttet med til enten Augustenborg eller Tønder. At flere ikke er flyttet med, har medført et stort tab af erfarne medarbejdere, og det påvirker desværre også en del af de danske landmænd og fiskere, Landbrugs- og Fiskeristyrelsen arbejder på at servicere, erkender Jette Petersen.

- Vi har løbende måttet sige farvel til erfarne og dygtige medarbejdere, og det kommer desværre til at påvirke nogle af vores kunder. Selvom vi har ansat mange nye, kompetente folk, og lige nu arbejder ekstra hårdt på at indhente forsinket sagsbehandling, så tager det tid at opbygge den ekspertise, vi har mistet. Vi gør alt, hvad vi kan, for at landmænd og fiskere bliver berørt mindst muligt, men jeg forventer, at det kommer til at tage et par år, før vi er oppe på samme effektivitet som før, siger hun.

Fakta

- Flytningen bliver afsluttet, når Augustenborg Slot efter renovering er klar til indflytning. Slottet forventes færdigrestaureret sidst i 2018, så Landbrugs- og Fiskeristyrelsen kan flytte de sidste arbejdspladser først i 2019. Først der kan den endelige udflytning af samtlige berørte arbejdspladser i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen gennemføres.

- Landbrugs- og Fiskeristyrelsen havde også før udflytningen arbejdspladser i hele landet, fra Rønne til Frederikshavn og Hvide Sande. Før udflytningen var cirka 375 medarbejdere ansat uden for København. Når udflytningen er endeligt gennemført, vil tallet ligge på over 750.

Læs også