DLF køber Syngentas frøaktiviteter i sukkerroer

DLF og Syngenta underskrev i går en aftale, der betyder, at DLF overtager Syngentas globale frøaktiviteter i sukkerroer. Handlen forventes endeligt gennemført i tredje kvartal.

Adm. direktør Truels Damsgaard glæder sig over, at en højværdiafgrøde som sukkerroefrø bliver en del af DLF-koncernens produktportefølje:

- Syngentas frøforretning i sukkerroer, der i Danmark er kendt under brandet Maribo Seeds, er en spændende aktivitet med et betydeligt udviklingspotentiale. Vi overtager en organisation af dygtige medarbejdere dedikeret til sukkerroefrø, som sælges i Europa, Rusland, Mellemøsten og Nordafrika samt i Nordamerika, Kina og Japan.

Vi får tilgang af en betydelig forsknings- og udviklingsindsats omkring sukkerroefrø og opnår derigennem en større tyngde i vores samlede R&D-indsats. Det drejer sig bl.a. om en bredere udnyttelse af forædlingsværktøjer og teknologiplatforme. Denne udnyttelse vil gå begge veje - i et samspil mellem kløver, græs, lucerne samt foder- og sukkerroer. 

Formand i DLF AmbA, gårdejer Christian Høegh-Andersen, siger: -  For andelshaverne og ejerne af DLF er det vigtigt at udvikle frøkoncernen i en retning, der giver profitabel vækst og i en geografi, som passer os godt strategisk.

- Vi har en sund frøforretning og er glade for kunne udvide vores portefølje med sukkerroer. Det ligger i fin forlængelse af vores strategiplan og vores foderroeforretning, hvor vi gennem mange år har haft et tæt samarbejde med Maribo Seeds, der siden 2010 har været en del af Syngentas frøforretning i sukkerroer, ” fastslår formanden. 

Omkring 300 medarbejdere er beskæftiget i Syngentas frøforretning i sukkerroer, der omsætter for godt 700 mio. kr. Sukkerroefrøene vil fremover blive markedsført under to brands, Maribo Seeds og Hilleshög. DLF overtager produktionssteder i Danmark, Sverige og USA samt R&D aktiviteter i Sverige, Frankrig samt USA. Hertil forsøgsaktiviteter i en række lande, hvor sukkerroefrø afsættes.

Læs også