DLG og Brødr. Ewers går sammen om vitaminindsats i Kina

Brødr. Ewers A/S køber sig ind i DLG's nyopførte vitamin- og mineralfabrik i Kina. Samarbejdet skal styrke afsætningen af danske svinefoderløsninger i Kina

DLG og Brødr. Ewers går nu sammen om at styrke positionen for afsætning af danske vitamin- og mineralløsninger i Kina - verdens største og hastigst voksende marked for svinekød. Ifølge en ny aftale køber Brødr. Ewers 25% af aktierne i en nyopført vitamin- og mineralfabrik, som DLG sammen med den kinesiske samarbejdspartner PUAI Feed, indviede sidste år. 

Både Brødr. Ewers og DLG har i en årrække været til stede på det kinesiske marked. Brødr. Ewers har været i Kina siden 2009 og investerede i 2013 i Scandinavian Farms, der har 15.000 søer i Østkina og producerer med dansk genetik og knowhow. DLG købte i 2014 en del af den kinesiske vitamin- og mineralproducent, PUAI Feed, og sælger vitamin- og mineralløsninger til Kinas svineindustri. 

Med den nye aftale vil de grise, der produceres efter skandinavisk forbillede i den østkinesiske Jiangsu-provins, nu også blive opfostret med danske vitamin- og mineralløsninger fra Puai. 

- Det nye samarbejde vil blive en katalysator til yderligere vækst for begge parter. Brødr. Ewers kommer med mange års erfaring fra svineproduktion efter danske forhold i Kina, mens vi er særligt stærke inden for foderløsninger til det kinesiske marked. Dermed styrker vi hele værdikæden fra genetik til foderløsninger efter dansk forbillede, som i høj grad efterspørges i Kina, siger Jacob Holm, koncerndirektør i DLG med ansvar for Vilofoss-gruppen. 

Direktør og medejer i Brødr. Ewers, Hans Otto Ewers, er meget tilfreds med, at deres investering i Scandinavian Farms nu kan udbygges med dansk knowhow inden for vitamin- og mineralindustrien. 

- Vores produktion og salg vil kun blive yderligere styrket med dette samarbejde, fordi vi nu har adgang til de allernyeste danske løsninger inden for vitaminer og mineraler i Kina. Vi ved, at danske løsninger er efterspurgt på det kinesiske marked, og vi forventer os meget af samarbejdet, siger Hans Otto Ewers.

 

Læs også