Ung kvægrådgiver-spire på landets bedste praktiksted

Tværfaglighed og sparring gør Skovbjerg DyrlægeTeam til landets anden bedste praktiksted


Uanset om der er tale om landmænd, medarbejdere eller praktikanter, så er filosofien hos Skovbjerg DyrlægeTeam den samme: At skabe en positiv bevægelse og udvikling hos den enkelte og hele teamet. Den tankegang har netop sikret dyrlægerne fra Glejbjerg i Vestjylland en andenplads ved kåringen af Årets Praktiksted blandt alle praktiksteder på erhvervsakademiernes mange uddannelser.

27-årige Line Christensen søgte praktik som jordbrugsteknolog og kvægrådgiver hos Skovbjerg DyrlægeTeam, fordi hun ønskede en anderledes praktik. Det blev 12 uger, hvor forskellige faglige udgangspunkter blev til tværfaglighed og fællesskab.

- Jeg fik mulighed for at prøve ting, som ikke direkte hører under mit fag, men som betyder, at jeg nu ved, hvordan koens anatomi og fysiologi fungerer. Det giver mig større forståelse for det job, jeg skal udføre som kvægrådgiver. Jeg har fået lov til at arbejde selvstændigt. Det eneste krav var, at jeg sagde til, hvis jeg var i tvivl om noget. Og når jeg gjorde det, stod alle dyrlægerne klar til at hjælpe, fortæller Line Christensen.

Skovbjerg DyrlægeTeam valgte at tage en jordbrugsteknologstuderende i praktik, da teamet ønsker at favne bredt og tilbyde kunderne totalrådgivning.
- Som jordbrugsteknolog har Line øje for nogle detaljer, som dyrlæger ikke ser. Hun har mulighed for at fordybe sig på en anden måde. Dyrlæger behandler dyrene, mens Line skal ud og forebygge - men det er sunde og raske dyr, der er ambitionen for alle. Derfor er tværfaglighed og samarbejde også vigtigt, siger Anne Skovbjerg, som er ejer af Skovbjerg DyrlægeTeam.

Line Christensen indstillede Skovbjerg DyrlægeTeam til Årets Praktiksted. 433 andre studerende fra landets ni erhvervsakademier nominerede et praktiksted, og ved finalen i Operaen i København fik Skovbjerg DyrlægeTeam en flot andenplads. Men ifølge Anne Skovbjerg gjorde dyrlægerne ikke noget særligt i forbindelse med Lines praktik.
- Ingen tvivl om at Line passede rigtigt godt ind på holdet og faldt hurtigt til. Men helt overordnet havde vi samme tilgang til hende som praktikant, som vi har til alle. Vi er kvægfaglige sparringspartnere, og vores fornemste opgave er at skabe en udvikling og flytte noget i en positiv retning - uanset om du er praktikant hos os eller landmand med en stor mælkebesætning, forklarer Anne Skovbjerg.

 Hun er stolt over Lines nominering og præsentation af praktikstedet, der bragte Skovbjerg DyrlægeTeam til den nationale finale og en andenplads.

 - Vi er glade for kåringen, men vi er mindst lige så stolte over at have skabt et praktikforløb, hvor Line har udviklet sig både personligt og på det faglige plan - så er mission i den grad lykkedes, samtidig med at Line også har skubbet til os og vores måde at gøre tingene på, siger Anne Skovbjerg.
 

Læs også