Dansk-finsk sølvbryllup

I 2017 er det 25 år siden, at Jørgen Jensen fra Sorring Maskinhandel og Gert Jensen fra Hørve Maskinhandel tog til Bauma-messen, med det formål at finde en god minilæsser, som de kunne blive forhandlere af. Her mødte de finske Avant og sød musik opstod.

Både Jørgen Jensen og Gert Jensen var oprindeligt landmænd, men havde slået sig på maskinhandel med speciale i minilæssere. I München mødte de Risto Käkelä, der året før havde grundlagt Avant Tecno og nu søgte forhandlere til sine solide og driftssikre minilæssere. De to danske maskinhandlere faldt pladask for de grønne maskiner og sammen indgik de aftale om import og salg under det fælles navn Avant Danmark.

- Vi har ikke fortrudt alliancen med Avant et øjeblik. I de første år var det især kvæg- og pelsdyravlere, der havde stor glæde af de grønne minilæssere, men i dag sælger vi også til anlægsgartnere, entreprenører, hestestutterier, kirkegårde, boligforeninger med flere, fortæller Gert Jensen og tilføjer:

- Det er virkelig alsidige maskiner, der kan klare lidt af hvert og redskaberne tæller nu over 200 forskellige slags. Det vil sige at den samme maskine kan klare grave-, feje-, muge-, klippe-, løfte-, blande-, fræse-, vande- og snerydningsopgaver – bare for at nævne nogle af redskabsmulighederne.

Service i højsædet

Lige fra starten har filosofien bag Avant Danmark været, at to ting er vigtigt: god service og at have alt på lager. Både i Hørve og i Sorring sørger man for, at kunden til hver en tid kan se og prøve maskiner og redskaber på stedet. Det betyder også, at der sjældent er lang leveringstid, heller ikke på brugs- og reservedele.

I 2013 blev et stort showroom i Låsby indviet og hjemmesiden blev tilføjet en webshop, hvor man døgnet rundt kan bestille redskaber og brugsdele. De fleste salg af både maskiner og redskaber sker dog ude hos kunden, når Avant Danmark kommer ud med det relevante udstyr til afprøvning i kundens egne omgivelser. Opstår der problemer, er hjælpen aldrig langt væk.

Avant Danmark har egne servicemontører, der dækker hele landet og kan være fremme samme dag med deres rullende værksteder, for at udføre serviceeftersyn og reparationer på stedet.

- Den hurtige service er meget vigtig for de fleste af vores kunder, ofte er den daglige drift afhængig af, at maskinerne kører – og så kan det ikke nytte noget, at man skal vente flere dage på at få hjælp, siger Jørgen Jensen.

Danske specialredskaber

Som tiden gik, begyndte Avant Danmark selv at udvikle redskaber til det danske marked. Den tætte dialog med kunderne, der altid har været Sorring og Hørve Maskinhandlers varemærke, gav input til mange nye opfindelser.

- Der er en stor efterspørgsel fra landbruget på specialudstyr, senest har vi udviklet en sengebåslufter og en hydraulisk gylleomrører til mælkeproducenterne. Til minkbranchen har vi udviklet klip-klapgreb med overfald, dobbelt halmrive og kalk-vandspreder mm. Det er spændende at finde løsninger på de udfordringer, vores kunder har og hjælpe dem til en lettere og mere effektiv arbejdsdag, påpeger Jørgen Jensen, der oplyser, at over 40 af de danske specialredskaber bliver produceret hos Toftlund Maskinfabrik i Sønderjylland.

- Det har været 25 gode år. Vi har et fantastisk samarbejde med finnerne fra Avant, deres ordrebehandling og service er altid i top og de er flinke og hjælpsomme. Og så har de nogle produkter af meget høj kvalitet, som det er en glæde at sælge! Det er rart at sælge noget, man kan være stolt af og det synes jeg, man kan være af Avants minilæssere og redskaber, siger Jørgen Jensen, og Gert Jensen supplerer:

- Gode produkter betyder glade og tilfredse kunder, der kommer igen – og det er jo det, det handler om i sidste ende.

Læs også