Fortsat færrest pesticidrester i dansk frugt og grønt

- Dansk frugt og grønt stikker endnu en gang af fra det udenlandske, lyder det fra fødevareminister Dan Jørgensen

Der var også i 2013 langt færre rester af pesticider i dansk frugt og grønt end i tilsvarende produkter fra udlandet.

Det viser den årlige pesticidrapport fra Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet.

- Det er glædeligt, at den årlige rapport igen sætter en tyk streg under, at hvis man vil undgå kemi og mindske sit indtag af pesticidrester, skal man vælge dansk frugt og grønt allerhelst selvfølgelig økologisk, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S) på Fødevareministeriets hjemmeside.  

Når der bliver fundet rester af sprøjtemidler i danske afgrøder, er det typisk i mængder, der ligger langt under grænseværdierne.

- Dansk frugt og grønt stikker endnu en gang af fra det udenlandske og ligger langt under grænseværdierne for pesticidrester. Det viser, at dansk gartneri og dansk landbrug er ansvarlige og har set fordelene ved at kunne markedsføre sig over for forbrugerne på sundhed og sikkerhed, tilføjer fødevareministeren.

I rapporten har DTU Fødevareinstituttet sammenlignet dansk frugt og grønt med det, der kommer ind i Danmark fra andre EU-lande og lande uden for EU. Og her bliver der fundet markant færre pesticider i dansk frugt og grønt end i det udenlandske.

Ud af de cirka 2.500 prøver, som blev analyseret, var knap 200 økologiske. Ingen af de danske økologiske varer viste spor af sprøjtemidler.

Læs også