Flertal for fremtidig landbrugskommissær

Irske Phil Hogan, der kandiderer til posten som landbrugskommissær, var torsdag til eksamen i Europa-Parlamentet

Torsdag var det blevet irske Phil Hogans tur til at komme i den varme stol, da Europa-Parlamentet fik mulighed for at stille den indstillede landbrugskommissær spørgsmål.

Og medlem af Europa-Parlamentet Jens Rohde er alt i alt udmærket tilfreds med valget af den tidligere irske miljøminister, Phil Hogan, som ny landbrugskommissær. Det fortæller han til Effektivt Landbrug, kort efter han torsdag var samlet med de øvrige koordinatorer i parlamentets landbrugsudvalg, hvor Phil Hogans præstation blev evalueret.

Ifølge Jens Rohde er valget af Phil Hogan politisk godt nyt:

- Han er markedsorienteret. Han er meget fokuseret på at ville afbureaukratisere. Han vil satse på en mere lige konkurrence, og så har han i dag (torsdag, red) forsikret, at han vil sætte hele Kommissionen i gang med at arbejde aktivt på at få åbnet nye markeder.

Selvom Jens Rohde var godt tilfreds med irerens præstation i går, er han dog ikke endeligt godkendt som kommissær endnu. Den yderlige venstrefløj i parlamentet vil ikke stemme for Phil Hogan. Det samme gælder den grønne gruppe, som SF i Danmark blandt andet er medlem af.

De store grupper i parlamentet, der ud over Jens Rohdes liberale gruppe ALDE, også tæller den konservative gruppe EPP, den socialdemokratiske gruppe SD&D samt ECR, som blandt andet indeholder Dansk Folkeparti, stemmer for Phil Hogan.

Der er derfor klart flertal for ham, selvom han skulle havne i en afstemning.

Læs mere om Phil Hogan – samt flere reaktioner fra Jens Rohde – i Effektivt Landbrug fredag.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.


Læs også