Samarbejder om økologirådgivning

Syddansk Økologi har vist, at et godt samarbejde mellem sønderjyske landboorganisationer giver mere slagkraft i øko-rådgivningen

Syddansk Økologi samler nu alle de sønderjyske landboorganisationer om i fællesskab at tilbyde økologisk rådgivning i hele det sønderjyske område.

- Vi glæder os over, at vi sammen har styrket rådgivningen og fået mere gang i arrangementer og projekter. I alle tilfælde oplever vi en fantastisk positiv dialog med landmænd og kunder, udtaler formand for Syddansk Økologi Flemming Skov.

Syddansk Økologi har blandt andet deltaget på dyrskuet i Aabenraa, på et spændende stormøde fornylig, hvor Økologien var tildebat og senest på Økologi & Energidag på Gravene i Haderslev, fortsætter Flemming Skov.

Koordineres fra Tinglev

Baggrunden for den positive udvikling er, at et stærkt specialiseret team af 14 økologirådgivere, der arbejder sammen på tværs af centrene i ét dynamisk team for at finde de bedste økologiske løsninger til kunden.

Koordineringen sker via Aase Holmgaard, der er centralt placeret i Syddansk Økologis kontor i Vojens, hvor også økologiske kvæg- og svinerådgivere er placeret! Planteavlsrådgivere er placeret i Aabenraa og Tinglev, mens driftsøkonomi for økologer findes i alle centre.

For at tilgodese de økologiske landmænd arbejdes der derfor på tværs mellem centrene, således at for eksempel kunder, der efterspørger planteavlsrådgivning, bliver betjent af konsulenterne fra henholdsvis Aabenraa eller Tinglev. D


ette gøres for at sikre, at kunden får den bedst faglige rådgivning fra konsulenter med stor faglig indsigt i økologien, hedder det i begrundelsen for den nye organisering.

Læs også