Der bliver smidt alt for meget mad ud – blandt andet, fordi man ikke kan købe en enkelt hakkebøf, mener miljøminister Kirsten Brosbøl
Madspildet er 40 procent større pr. person fra lejligheder
end fra parcelhuse, viser en ny rapport.
Ifølge Miljøministeriet skyldes det blandt andet, at der
bor flere enlige og ældre i lejligheder – og det kan ikke lade sig gøre at købe
én hakkebøf i supermarkedet. Samtidig er der mængderabatter på kæmpepakker. Og
det kan friste, selv om man ikke har plads i fryseren.
Nu opfordrer miljøminister Kirsten Brosbøl (S)
detailhandlen til at sælge mad i mindre pakker:
- En typisk husstand smider hvert år mad ud for over
3.000 kroner. Madspild er både dyrt for forbrugerne, og det er dårligt for
miljøet. Vi kan sagtens gøre det bedre. I øjeblikket er det svært, hvis man for
eksempel er en enlig forsørger i en lejlighed med et stramt budget. Men
supermarkederne kan være en stor hjælp, hvis de gør det nemt og billigt at købe
ind til lige det, man har brug for.
Til efteråret vil miljøministeren desuden sætte fokus på
madspild i en strategi om at forebygge affald.
Miljøministeriet oplyser, at husholdningerne hvert år samlet
set smider 260.000 ton mad ud, der sagtens kunne være spist.