Friland har brug for flere økologiske grise

Stigende afsætning af økologisk svinekød får Friland til at åbne op for nye leverandører

Efter at der periodevis har været overskud af økologisk svinekød på det europæiske marked, er afsæt-ningen nu så god, at Friland har besluttet igen at søge efter flere grise. Det meddeler det Danish Crown-ejede selskab i sit nyhedsbrev.

I første omgang er de eksisterende producenter blevet orienteret om muligheden for at øge produktionen, men også potentielle leverandører på »ventelisten« får nu mulighed for at tegne kontrakt på levering af økologiske grise.

Baggrunden er den stigende afsætning af økologisk svinekød, som Friland mærker både herhjemme og på eksportmarkederne.

- Jeg tror godt, vi kan indstille os på en øgning i slagtningerne på 15 - 20 procent om året i de kommende år, og det er derfor, vi nu tager de første skridt til atter at øge produktionen, siger Henrik Billmann, direktør i Friland.

Direktøren understreger dog, at det er vigtigt med en kontrolleret vækst, da der trods de positive udsigter altid er en stor risiko forbundet med at øge produktionen hurtigere, end markederne kan aftage de stigende mængder.

Friland foretager derfor løbende vurdering af markedets potentiale i forhold til de forventede slagtninger i de kommende måneder og år.

Friland omsatte for 592 millioner kroner i regnskabsåret 2012/2013 og slagtede her knapt 100.000 grise.


Læs også