Landets mest moderne stald ser dagens lys

På næste fredag er der åbent hus i landets vel nok mest moderne slagtesvinestald, der ser dagens lys i nærheden af Videbæk

- Vi startede her på ejendommen i 1995 med køer, og siden er det kun gået ned ad bakke.

Sådan siger Carsten Christensen, Østergård, ved Videbæk med et bredt grin og et tydeligt glimt i øjet rettet mod hans hustru, Conny Christensen, der er ansvarlig for gårdens nuværende produktion af omkring 10.500 smågrise og 6.500 slagtesvin årligt. En produktion, der med byggeriet af den nye stald snart kommer op på omkring 12.000 slagtesvin årligt.

Fra kvæg til svin

Ægteparret solgte mælkekvoten på Østergård i 2000 og købte i stedet en ejendom i Barde – blot seks km væk, hvor de begyndte med produktion af slagtesvin.

På Østergård fortsatte de med produktion af slagtekalve, og i 2004 byggede de desuden en ny stald med 1.600 stipladser til 7-30 kg's grise, som herefter fedes op på ejendommen i Barde.

Men nu er seneste skud på stammen en sprit ny stald i røde sten til 1.800 slagtesvin, der ligger side om side med smågrisestalden på Østergård. Og så er det endda formentlig den mest moderne slagtesvinestald i Danmark til dato med storstier og sorteringsvægte.

Læs mere i Svinefokus i Effektivt Landbrug fredag.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement. 

Læs også