Danmark skal betale millioner tilbage til EU

Europa-Kommissionen kræver, at Danmark betale en del af landbrugsstøtten fra 2007 til 2010 tilbage

Den danske stat burde have været strengere med at indføre EU-krav – og skrappere til i en række tilfælde at kontrollere udbetalingen af landbrugsstøtte fra 2007 til 2010.

Det konkluderer Europa-Kommissionen i hvert fald – og det resulterer nu i, at Danmark skal betale 45,6 millioner kroner tilbage til Kommissionen. Det oplyser NaturErhvervstyrelsen.

- Enhver underkendelse er én for meget. Vi gennemfører løbende tiltag for at undgå nye underkendelser. Det er skatteborgernes penge, og derfor er det meget vigtigt, at de kan stole på, at pengene bliver brugt korrekt, siger EU-direktør i NaturErhvervstyrelsen Sarah Børner på styrelsens hjemmeside.  

Her fremgår det, at størstedelen af beløbet – 38 millioner – skal betales tilbage, fordi EU vurderer, at Danmark tilbage i 2008 manglede at indføre en række krav til god landbrugs-og miljømæssig stand danske landbrugsjorde – de såkaldte GLM-krav.

De sidste knap otte millioner kroner skyldes, at EU vurderer, at Danmark ikke har haft tilstrækkelig kontrol med støttekroner til producentorganisationer inden for frugt og grønt mellem 2007 og 2009.  

Læs også