Vækstmuligheder i eksempelvis Kina og Rusland betyder, at Arla investerer omkring 80 millioner kroner i ombygning af mejeri
Kineserne har fået smag for pizza, og det er en af
årsagerne til, at Arla nu investerer cirka 80 millioner kroner i en ombygning
af Branderup Mejeri.
Fremover skal det sønderjyske mejeri nemlig ikke længere
producere gul ost, men derimod mozzarellaost. Samtidig udvides kapaciteten fra
18.000 tons til 25.000 tons om året. Det oplyser Arla, som forventer gode
vækstmuligheder for mozzarella på flere markeder – især i Kina, Mellemøsten og
Rusland.
- Efterspørgslen
efter mozzarellaost er stigende. Og vi forventer os især meget af det kinesiske
marked, hvor fast food-industrien i disse år vokser hurtigt. De kinesiske
forbrugere efterspørger for eksempel mozzarellaost til pizzaer, og vi ser
muligheder både i at levere til fødevareindustrien og detailhandlen, siger koncerndirektør
i Arla Jais Valeur i en pressemeddelelse.
Branderup Mejeris nuværende produktion af hård gul ost
flyttes ifølge Arla til andre mejerier. En del af produktion vil blive flyttet
til andre Arla-mejerier som det danske Taulov Mejeri, mens en anden del
allerede er ved at blive flyttet til Arlas mejeri i Sonthofen i Sydtyskland.
Ombygningen af Branderup Mejeri kommer til at foregå i vinterhalvåret
2014/2015.